Lifestyle

Když pizza, tak pravá italská

Když pizza, tak pravá italská

Ulehčujete si doma práci a na pizzu místo „originálu“ použijete listové těsto, na které navršíte kolečka junioru, posypete eidamem a polijete kečupem? Tak takhle byste návštěvu ze slunné Itálie rozhodně neuctili!

Italské těsto na pizzu krok za krokem

Ingredience na dvě placky: 1 lžíce jemného cukru•2 lžičky sušených či 15 g čerstvých kvasnic•0,17 l vlažné vody•450g nebělené pšeničné mouky na pizzu nebo hladké pšeničné mouky•½ lžičky jemné mořské soli•3 lžíce panenského olivového oleje•kukuřičná krupice

  1. Cukr a kvasnice dejte do misky, přilijte vodu a nechte v teple vzejít. Pokud nezačnou kvasnice do 5 minut „pracovat“, začněte znovu! V míse smíchejte mouku, sůl, olej, zbytek vody a vzešlé kvasnice. Míchejte robotem, až se těsto spojí a táhne. Přeložte na pomoučněný vál a ještě asi 10 minut důkladně rukama hněťte. Podle potřeby lze přidat vodu i mouku, až vznikne vláčné těsto, které se nelepí a je suché na dotek.
  2. Olejem vytřete mísu a vložte do ní kouli těsta. Několikrát přetočte, aby se celé omastilo. Pak na vrchu nařízněte mělký kříž, zakryjte utěrkou a i s mísou vložte do mikrotenového sáčku. Nechte při pokojové teplotě asi 1 a ½ hodiny kynout (nebo do dvojnásobku objemu). Lepší je nechat těsto pomalu kynout v lednici až do druhého dne. Pak těsto rukou „zbouchněte“ do původního objemu a rozdělte na dvě části. Takto zpracované lze dát i zamrazit.
  3. Nejprve zpracujte jednu půlku. Sevřenou dlaní roztlačte těsto od středu do kruhové placky. Můžete použít i váleček. Stále pracujte od středu ven! Placka má mít průměr cca 30 cm, výšku asi milimetr a lehce zvýšené okraje.
  4. Základ pizzy je připravený k plnění. Povrch potřete olejem a poklaďte dalšími surovinami. Polotovar pak položte na horký plech poprášený kukuřičnou krupicí. Peče se 10–15 minut na nejspodnější mřížce rozpálené trouby (minimálně 250 °C).

1) Margherita – podle královny Markéty s rajčatovým sugem, mozzarellou a čerstvou bazalkou

2) Ai funghi – s žampiony, rajčatovým sugem, mozzarellou a čerstvou bazalkou

3) Quattro stagioni – čtyři roční období je stejná jako žampiony, šunka, artyčoky a vejce kladou do každé čtvrtky koláče zvlášť

4) Salámovás plátky pikantního italského salámu

Lifestyle
Časopis, který by vás mohl zajímat

Více z Lifestyle

Hirataké

Tak trochu jiné houby…

Lifestyle17.8.2017
Vítězný náhrdelník v kategorii Šampion šampionů.

ŠAMPION ŠAMPIONŮ: Nejkrásnější designový šperk roku

Lifestyle15.8.2017
Romantika se rozhodně nemusí pojit jen s rudou barvou. Příznivce střízlivějších odstínů tak určitě potěší Directors Double Suite v londýnském hotelu Blakes.

TOP butikové hotely aneb objevte kouzlo osobitosti

Lifestyle8.8.2017

Povolejte na pomoc 100% džusy a pyré!

Lifestyle7.8.2017
slider_658962502

Milujeme petúnie

Lifestyle3.8.2017
Ocelový chronograf Daytona proslavil herec Paul Newman.

ROLEX: PRVNÍ A JEDINEČNÝ

Lifestyle1.8.2017
V supermarketech jsou různé druhy, ale není nad domácí

Návrat k poctivému chlebu

Lifestyle27.7.2017
Hotel Waldorf Astoria najdete v kalifornském Beverly Hills.

LUXUS V NOVÉM POJETÍ ANEB OTEVŘENO 2017

Lifestyle25.7.2017
slider_282018938

Bylinky zvýrazní chuť masa

Lifestyle20.7.2017

Výjimečný internetový magazín zabývající se nejzajímavějšími články z oblasti vědy a poznání, planety Země, historie, zajímavostí a lifestyle!

Copyright © RF-Hobby s.r.o