Lifestyle

Kulinární tipy

Kulinární tipy

Už nevíte co vařit, protože vás to zimní počasí tak nějak neinspiruje? Nebo vás už nebaví předkládat návštěvám kávu nebo čaj? Lákají vás barevné sušené plody? Poradíme vám.

Co jste měli k večeři? Zase guláš!

Většina z nás by totiž uvedla jednoduchý seznam. Jídla by se většinou s železnou pravděpodobností opakovala. Alespoň takové informace jsme o sobě poskytli při průzkumu, který probíhal na téma Co vaříte k večeři. Nelichotivý výsledek je prý zapříčiněn především nedostatkem času. Nejčastěji vaříme či pečeme z kuřecího a vepřového masa, oblíbené jsou i různé omáčky a guláš.

Chcete změnu? Můžete si dát rybu

Dušený kapr s cizrnou a chorizem

Potřebujeme: 400 g brambor, 2 cibule, olivový olej, 400 g předvařené cizrny, 400 ml rybího vývaru, sůl a pepř, šafrán, 1 kus červené a 1 kus žluté papriky, 100 g choriza, 400 g kapra (filetů nebo celých kusů), 4 sušená rajčata

Na olivovém oleji orestujeme cibulku a 1 lžíci hladké mouky. Zalijeme rybím vývarem a přidáme šafrán a nakrájené brambory na kostky. Vaříme asi 15 min. a přidáme předvařenou cizrnu, a necháme dál vařit.

Na zvláštní pánvi orestujeme chorizo nakrájené na plátky, přidáme kapra a nakonec na kostky nakrájenou oloupanou papriku a sušená rajčata. Vše krátce orestujeme a přidáme do již vařených brambor s cizrnou. Převaříme a ihned servírujeme.

Sušené ovoce obzvlášť chutná v zimě

Dříve bylo sušené ovoce běžnou součástí tradičního českého zimního jídelníčku. Předem povařené sušené švestky se používaly jako náplň do ovocných knedlíků, rozvařené sušené hrušky či třešně se mazaly na koláče. Pokud jste si nestihli usušit ovoce sami, určitě si vyberete z bohaté nabídky v obchodech. Vyhněte se však plodům s křiklavými barvami. Jedná se totiž o ovoce proslazované a ošetřené oxidem siřičitým. Vězte, že přirozeně prosušené ovoce bez přidaných barviv vypadá jinak.

Něco pro zahřátí: Likér z ledových kaštanů:

250 ml šlehačky, 1 slazené mléko, 3 tyčinky ledových kaštanů, 4 kostičky hořké čokolády, ½ l rumu.

Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plamene, necháme vychladnout, přilijeme slazené mléko a nakonec rum. Řádně promícháme, aby měl nápoj hladkou konzistenci, a nalijeme ho do lahví. Z jedné dávky je 1 l likéru.

Lifestyle
Časopis, který by vás mohl zajímat

Více z Lifestyle

Módní styl návrhářky Anny October je výrazně romantický.

Young Fashion Brands: Mladí & nadějní

Lifestyle22.8.2017
Hirataké

Tak trochu jiné houby…

Lifestyle17.8.2017
Vítězný náhrdelník v kategorii Šampion šampionů.

ŠAMPION ŠAMPIONŮ: Nejkrásnější designový šperk roku

Lifestyle15.8.2017
Margherita

Když pizza, tak pravá italská

Lifestyle10.8.2017
Romantika se rozhodně nemusí pojit jen s rudou barvou. Příznivce střízlivějších odstínů tak určitě potěší Directors Double Suite v londýnském hotelu Blakes.

TOP butikové hotely aneb objevte kouzlo osobitosti

Lifestyle8.8.2017

Povolejte na pomoc 100% džusy a pyré!

Lifestyle7.8.2017
slider_658962502

Milujeme petúnie

Lifestyle3.8.2017
Ocelový chronograf Daytona proslavil herec Paul Newman.

ROLEX: PRVNÍ A JEDINEČNÝ

Lifestyle1.8.2017
V supermarketech jsou různé druhy, ale není nad domácí

Návrat k poctivému chlebu

Lifestyle27.7.2017

Výjimečný internetový magazín zabývající se nejzajímavějšími články z oblasti vědy a poznání, planety Země, historie, zajímavostí a lifestyle!

Copyright © RF-Hobby s.r.o