Lifestyle

Léčivé tajemství ovsa

Léčivé tajemství ovsa

Oves je nenápadná obilnina, ale má nejen vysokou výživnou hodnotu, ale i překvapivé léčivé účinky, ať už ho jíme, pijeme, nebo ho používáme zevně na pleť.

1) Balzám na nervy

Napaří se obilky ovsa, vyloupou se, obsah obilek se pěkně namačká nebo pomele – a máme vločky. Mají vysoký obsah složených sacharidů, bílkovin a trochu tuku, proto tak krásně zasytí, ale je tu také hodně vlákniny. Tím výčet prospěšných látek ve vločkách nekončí – je v nich spousta železa, vápníku, hořčíku, fosforu, zinku, manganu, vitaminů skupiny B a E (to je ten ,,omlazovací“). Pokud tedy jíme něco s vločkami, děláme to nejen proto, že nám chutnají, ale i pro klidné nervy, dobrou paměť a krásu. Vločky toho ale umějí daleko víc: snižují hladinu cholesterolu, stabilizují hladinu krevního cukru (to je důležité pro diabetiky!), jsou lehce stravitelné, pomáhají při zácpě a dokonce umí tlumit zvýšenou činnost štítné žlázy!

2) Ovesné vločky – bojovníci proti nadváze

Stabilizací krevního cukru snižují chuť na sladké, obsahem vlákniny nás pěkně vyčistí a dají do pořádku sliznici střev. Mají sice vysokou energetickou hodnotu, ale nejen že nezpůsobují obezitu, ale naopak zvyšují energetickou výkonnost našeho těla. Pokrmy z vloček navozují snadno pocit sytosti, takže méně jíme a snáze hubneme.

3) Snídaně, která nám dá sílu na celý den

Pořádná vločková kaše, nejlépe teplá, s mlékem a ovocem, to je základ, který zasytí! Uvaříme si 2 porce. Večer 2,5 šálku studeného mléka smícháme s 1 šálkem vloček a dáme přes noc do chladničky. Ráno za stálého míchání několik minut povaříme. Tahle kaše nemá chybu a nejlepší je s medem a zlehka podušeným ovocem. Pozor, po přimíchání medu horká kaše zřídne. A kdo nemusí vůbec počítat kalorie, ať do ní přimíchá oříšek čerstvého másla!

4) Skvělé, rychlé a zdravé mlsání

A navíc levné a takřka bez práce, což se v kombinaci vyskytne jen málokdy. Zapneme troubu a zatímco se předehřívá, plech na pečení s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a přímo na něm smícháme 4 šálky ovesných vloček, 1 šálek strouhaného kokosu a 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka. Přidat můžeme 50-100 g omytých rozinek. Vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda, což bude trvat něco přes půl hodiny.

Lifestyle
Časopis, který by vás mohl zajímat

Více z Lifestyle

HyperFocal: 0

NOVÉ MÚZY L’ORÉAL PROFESSIONNEL

Top Class21.3.2017
3tipy_Main

3 tipy k výběru tiskárny – aby vám léta dobře sloužila

Epochálnísvět.cz20.3.2017
mýdlo je plné bakterií

Bakterie od rána do večera

Paní domu16.3.2017
PR1 shutterstock_403667035

Realita: 35% Čechů má nějakou formu půjčky

Epochálnísvět.cz16.3.2017
Nastěhovat se do londýnské čtvrti Kensington - to už něco znamená. Vždyť hned za rohem bydlí i samotný princ William se svou manželkou Kate Middleton.

FINE LIVING ANEB REZEDENTEM V NEJLEPŠÍCH ČTVRTÍCH SVĚTA

Top Class14.3.2017
slider shutterstock_22586020

Žhavá Sicílie – památky, moře, víno a Naše paní

Paní domu9.3.2017
PR5 shutterstock_336691175y

Poptávka po nebankovních půjčkách v ČR roste

Epochálnísvět.cz9.3.2017
Finální podoba interiéru je jen otázkou požadavků a vkusu. Sedadla i stěny mohou být ozdobeny zlatem v kombinaci s dýhami vzácných dřev a jemnými kůžemi.

Bell 525 Relentless aneb Luxus v oblacích

Top Class7.3.2017
Nemoc je potřeba vyležet

Pneumokoky útočí zákeřně a nečekaně

Paní domu2.3.2017

Výjimečný internetový magazín zabývající se nejzajímavějšími články z oblasti vědy a poznání, planety Země, historie, zajímavostí a lifestyle!

Copyright © RF-Hobby s.r.o