Lifestyle

Léčivé tajemství ovsa

Léčivé tajemství ovsa

Oves je nenápadná obilnina, ale má nejen vysokou výživnou hodnotu, ale i překvapivé léčivé účinky, ať už ho jíme, pijeme, nebo ho používáme zevně na pleť.

1) Balzám na nervy

Napaří se obilky ovsa, vyloupou se, obsah obilek se pěkně namačká nebo pomele – a máme vločky. Mají vysoký obsah složených sacharidů, bílkovin a trochu tuku, proto tak krásně zasytí, ale je tu také hodně vlákniny. Tím výčet prospěšných látek ve vločkách nekončí – je v nich spousta železa, vápníku, hořčíku, fosforu, zinku, manganu, vitaminů skupiny B a E (to je ten ,,omlazovací“). Pokud tedy jíme něco s vločkami, děláme to nejen proto, že nám chutnají, ale i pro klidné nervy, dobrou paměť a krásu. Vločky toho ale umějí daleko víc: snižují hladinu cholesterolu, stabilizují hladinu krevního cukru (to je důležité pro diabetiky!), jsou lehce stravitelné, pomáhají při zácpě a dokonce umí tlumit zvýšenou činnost štítné žlázy!

2) Ovesné vločky – bojovníci proti nadváze

Stabilizací krevního cukru snižují chuť na sladké, obsahem vlákniny nás pěkně vyčistí a dají do pořádku sliznici střev. Mají sice vysokou energetickou hodnotu, ale nejen že nezpůsobují obezitu, ale naopak zvyšují energetickou výkonnost našeho těla. Pokrmy z vloček navozují snadno pocit sytosti, takže méně jíme a snáze hubneme.

3) Snídaně, která nám dá sílu na celý den

Pořádná vločková kaše, nejlépe teplá, s mlékem a ovocem, to je základ, který zasytí! Uvaříme si 2 porce. Večer 2,5 šálku studeného mléka smícháme s 1 šálkem vloček a dáme přes noc do chladničky. Ráno za stálého míchání několik minut povaříme. Tahle kaše nemá chybu a nejlepší je s medem a zlehka podušeným ovocem. Pozor, po přimíchání medu horká kaše zřídne. A kdo nemusí vůbec počítat kalorie, ať do ní přimíchá oříšek čerstvého másla!

4) Skvělé, rychlé a zdravé mlsání

A navíc levné a takřka bez práce, což se v kombinaci vyskytne jen málokdy. Zapneme troubu a zatímco se předehřívá, plech na pečení s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a přímo na něm smícháme 4 šálky ovesných vloček, 1 šálek strouhaného kokosu a 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka. Přidat můžeme 50-100 g omytých rozinek. Vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda, což bude trvat něco přes půl hodiny.

Lifestyle
Časopis, který by vás mohl zajímat

Více z Lifestyle

slider_245235970

Vitamíny na posílení imunity

Paní domu22.6.2017
shutterstock_172122455

Kde si spolehlivě půjčit na své sny?

Epochálnísvět.cz21.6.2017
Nově otevřený Bio salon OliOla přichází se zcela unikátním konceptem propojujícím krásu, zdraví a přírodu.

Rituály krásy

Top Class20.6.2017
Ze stromových domků resortu Secret Bay budete mít neuvěřitelný výhled na oceán.

TOP CLASS MUST SEE… TOP 10 FILMOVÝCH LOKALIT: SPATŘENO Z PALUBY LUXUSNÍ JACHTY

Top Class15.6.2017
Mezi technické inovace patří rozsáhlá integrace chytrého telefonu s bezdrátovým nabíjením a důležitými funkcemi, širokoúhlý panel přístrojů i nejaktuálnější asistenční systémy.

Panský kočár

Top Class13.6.2017
slider_34460743

Zasněná ložnice: Proč ne?

Paní domu8.6.2017
PR11

Bezpečnější nebankovní půjčky

Epochálnísvět.cz7.6.2017
Jezírku v okrasné zahradě od firmy Banat dominuje ostrůvek s osvětlenými kameny.

VÝJIMEČNÁ JEZÍRKA: CHVÍLE POHODY A RELAXACE NA VAŠÍ ZAHRADĚ

Top Class6.6.2017
Bez n‡zvu-1

Perly: Ani smutné, ani staromódní

Paní domu1.6.2017

Výjimečný internetový magazín zabývající se nejzajímavějšími články z oblasti vědy a poznání, planety Země, historie, zajímavostí a lifestyle!

Copyright © RF-Hobby s.r.o