Lifestyle

Léčivé tajemství ovsa

Léčivé tajemství ovsa

Oves je nenápadná obilnina, ale má nejen vysokou výživnou hodnotu, ale i překvapivé léčivé účinky, ať už ho jíme, pijeme, nebo ho používáme zevně na pleť.

1) Balzám na nervy

Napaří se obilky ovsa, vyloupou se, obsah obilek se pěkně namačká nebo pomele – a máme vločky. Mají vysoký obsah složených sacharidů, bílkovin a trochu tuku, proto tak krásně zasytí, ale je tu také hodně vlákniny. Tím výčet prospěšných látek ve vločkách nekončí – je v nich spousta železa, vápníku, hořčíku, fosforu, zinku, manganu, vitaminů skupiny B a E (to je ten ,,omlazovací“). Pokud tedy jíme něco s vločkami, děláme to nejen proto, že nám chutnají, ale i pro klidné nervy, dobrou paměť a krásu. Vločky toho ale umějí daleko víc: snižují hladinu cholesterolu, stabilizují hladinu krevního cukru (to je důležité pro diabetiky!), jsou lehce stravitelné, pomáhají při zácpě a dokonce umí tlumit zvýšenou činnost štítné žlázy!

2) Ovesné vločky – bojovníci proti nadváze

Stabilizací krevního cukru snižují chuť na sladké, obsahem vlákniny nás pěkně vyčistí a dají do pořádku sliznici střev. Mají sice vysokou energetickou hodnotu, ale nejen že nezpůsobují obezitu, ale naopak zvyšují energetickou výkonnost našeho těla. Pokrmy z vloček navozují snadno pocit sytosti, takže méně jíme a snáze hubneme.

3) Snídaně, která nám dá sílu na celý den

Pořádná vločková kaše, nejlépe teplá, s mlékem a ovocem, to je základ, který zasytí! Uvaříme si 2 porce. Večer 2,5 šálku studeného mléka smícháme s 1 šálkem vloček a dáme přes noc do chladničky. Ráno za stálého míchání několik minut povaříme. Tahle kaše nemá chybu a nejlepší je s medem a zlehka podušeným ovocem. Pozor, po přimíchání medu horká kaše zřídne. A kdo nemusí vůbec počítat kalorie, ať do ní přimíchá oříšek čerstvého másla!

4) Skvělé, rychlé a zdravé mlsání

A navíc levné a takřka bez práce, což se v kombinaci vyskytne jen málokdy. Zapneme troubu a zatímco se předehřívá, plech na pečení s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a přímo na něm smícháme 4 šálky ovesných vloček, 1 šálek strouhaného kokosu a 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka. Přidat můžeme 50-100 g omytých rozinek. Vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda, což bude trvat něco přes půl hodiny.

Lifestyle
Časopis, který by vás mohl zajímat

Více z Lifestyle

socsite-head

Jak sociální sítě ovlivňují finanční trhy

Epochálnísvět.cz23.2.2017
slider shutterstock_180807413

I při cukrovce můžete sladké aneb menu (nejen) pro diabetiky

Paní domu23.2.2017
Opulentní Mukul je nevšedním ztělesněním vize prominentního nikaragujského podnikatele Dona Carlose Pellase.

Tváří v tvář luxusní romantice

Top Class21.2.2017
Bolest může signalizovat nádor

Bolestivé polykání

Paní domu16.2.2017
Kabelka Sylvie zdobená masivním zlatým řetězem a kováním v provedení ve vysokém lesku od Gucciho za 709 750 Kč.

DRUHÁ KŮŽE: TY NEJEXKLUZIVNĚJŠÍ MATERIÁLY SVĚTA

Top Class14.2.2017
slider_112484051

Jak se dosyta najíst, ale nepřibrat

Paní domu9.2.2017
Sashimi patří k jedinečným lahůdkám, podlehnete?

TOP TŘI NOVÉ RESTAURACE, KTERÉ BYSTE MĚLI NAVŠTÍVIT

Top Class7.2.2017
V americkém státě Vermont se skrývá jedinečná usedlost Twin Farms s více než dvousetletou historií.

Šťastná valentýnská sedma

Top Class31.1.2017
Pohled na pláž těsně vedle Starého města.

Kouzelný Dubrovník

Paní domu26.1.2017

Výjimečný internetový magazín zabývající se nejzajímavějšími články z oblasti vědy a poznání, planety Země, historie, zajímavostí a lifestyle!

Copyright © RF-Hobby s.r.o