Lifestyle

Léčivé tajemství ovsa

Léčivé tajemství ovsa

Oves je nenápadná obilnina, ale má nejen vysokou výživnou hodnotu, ale i překvapivé léčivé účinky, ať už ho jíme, pijeme, nebo ho používáme zevně na pleť.

1) Balzám na nervy

Napaří se obilky ovsa, vyloupou se, obsah obilek se pěkně namačká nebo pomele – a máme vločky. Mají vysoký obsah složených sacharidů, bílkovin a trochu tuku, proto tak krásně zasytí, ale je tu také hodně vlákniny. Tím výčet prospěšných látek ve vločkách nekončí – je v nich spousta železa, vápníku, hořčíku, fosforu, zinku, manganu, vitaminů skupiny B a E (to je ten ,,omlazovací“). Pokud tedy jíme něco s vločkami, děláme to nejen proto, že nám chutnají, ale i pro klidné nervy, dobrou paměť a krásu. Vločky toho ale umějí daleko víc: snižují hladinu cholesterolu, stabilizují hladinu krevního cukru (to je důležité pro diabetiky!), jsou lehce stravitelné, pomáhají při zácpě a dokonce umí tlumit zvýšenou činnost štítné žlázy!

2) Ovesné vločky – bojovníci proti nadváze

Stabilizací krevního cukru snižují chuť na sladké, obsahem vlákniny nás pěkně vyčistí a dají do pořádku sliznici střev. Mají sice vysokou energetickou hodnotu, ale nejen že nezpůsobují obezitu, ale naopak zvyšují energetickou výkonnost našeho těla. Pokrmy z vloček navozují snadno pocit sytosti, takže méně jíme a snáze hubneme.

3) Snídaně, která nám dá sílu na celý den

Pořádná vločková kaše, nejlépe teplá, s mlékem a ovocem, to je základ, který zasytí! Uvaříme si 2 porce. Večer 2,5 šálku studeného mléka smícháme s 1 šálkem vloček a dáme přes noc do chladničky. Ráno za stálého míchání několik minut povaříme. Tahle kaše nemá chybu a nejlepší je s medem a zlehka podušeným ovocem. Pozor, po přimíchání medu horká kaše zřídne. A kdo nemusí vůbec počítat kalorie, ať do ní přimíchá oříšek čerstvého másla!

4) Skvělé, rychlé a zdravé mlsání

A navíc levné a takřka bez práce, což se v kombinaci vyskytne jen málokdy. Zapneme troubu a zatímco se předehřívá, plech na pečení s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a přímo na něm smícháme 4 šálky ovesných vloček, 1 šálek strouhaného kokosu a 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka. Přidat můžeme 50-100 g omytých rozinek. Vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda, což bude trvat něco přes půl hodiny.

Lifestyle
Časopis, který by vás mohl zajímat

Více z Lifestyle

PR8

Jak na nečekané výdaje

Epochálnísvět.cz27.4.2017
slider_440302306

Co jste (možná) o rýži netušili!

Paní domu27.4.2017
Svatbou jako z pohádky se mohl pyšnit bývalý předseda sociální sítě Facebook, Sean Parker.

Rozmary slavných a bohatých: TOP CLASS VOLÍ SVATEBNÍ NEJ…

Top Class25.4.2017
Numerologie je nauka o skrytých vlivech čísel na život člověka.

Najdete svůj osud v číslech?

Paní domu20.4.2017
V Planet Zen se o vás postarají experti na tradiční i exotické masáže.

Luxury signature massages aneb Vyzkoušeli jsme za vás

Top Class18.4.2017
Už jak se čokoláda začne rozpouštět na jazyku, cítíme se blaze.

Co dokáže čokoládový den?

Paní domu13.4.2017
1

Všechno má svůj čas: MeisterSinger

Top Class11.4.2017
fot

Filmová laboratoř

Epochálnísvět.cz10.4.2017
TOP-tikety-2-1024x556

Znalost fotbalu dopomohlo výherci oškubat Fortunu o 3 mil. Kč!

Epochálnísvět.cz7.4.2017

Výjimečný internetový magazín zabývající se nejzajímavějšími články z oblasti vědy a poznání, planety Země, historie, zajímavostí a lifestyle!

Copyright © RF-Hobby s.r.o