Zajímavosti

Šílené nápoje pro odvážné!

Šílené nápoje pro odvážné!

Vypravili jsme se do světa a přináší vám z něj vína, která sice mají mít léčivé účinky, ale jejich pití je opravdu jen pro odvážné. Posuďte sami…

Víno z myších mláďat

Je tradičním nápojem v Číně a Koreji, kde místní věří, že jim pomůže od kdejakého neduhu včetně astmatu nebo onemocnění jater. I kvůli tomu je velmi oblíbený. A jak se takový všelék vyrábí? Maximálně tři dny stará myší mláďata, ještě slepá, se nechají utopit v rýžovém víně. Na jednu dávku se použije i několik desítek mláďat, která se ve víně nechají fermentovat celý rok. Podle konzumentů víno chutná jako benzin. Aby se zvýšil účinek vína, výrobci doporučují k pití holé mrtvolky zakusovat.

Hadí víno

Jde především o vietnamskou specialitu, ale nápoj z hada už znali v Číně v roce 770 př. n. l. za vládnutí západní dynastie Čou. Ve Vietnamu ho vyrábějí dvěma způsoby. V prvním případě se ponoří celá hadí těla do rýžového vína, kde se pak nechá louhovat několik měsíců na slunci. Pro přípravu nápoje jsou vybíráni především jedovatí hadi, oblíbená je například kobra. Hadí jed je ovšem denaturován (znehodnocen) etanolem, a proto není třeba mít obavy z otravy. Jed se v alkoholu rozpustí a deaktivuje. Hadí víno je po skončení fermentace stáčeno do lahví, kam se přidává pro vizuální efekt malý zakroucený had.V druhém případě se had podélně rozřízne a jeho krev pak stéká do nádoby s vínem. Podobně se to provádí i se žlučí. Víno s těmito tělními tekutinami se musí pít ihned. I v tomto případě je nápoji připisována řada léčebných účinků, především v oblasti mužské potence. Víno se všude popíjí z tradičních malých šálků, obsah alkoholu závisí na výrobci. V některých případech může dosahovat až 60 procent. Odvážlivci během pití přikusují i kousky hadího masa nebo popíjejí hadí žluč a při tom si vychutnávají oční bělmo.

Racčí víno

Tento nápoj pochází od Inuitů, kteří ho pravděpodobně vymyslí pro přečkání dlouhých mrazivých arktických nocí. Jeho popíjení vás totiž spolehlivě a rychle odrovná. „Ráno se budete cítit, jako by vás někdo opakovaně majznul do hlavy obřím… no, rackem,“ vysvětluje jeden z odvážných konzumentů. A jaký je recept na výrobu tohoto „vína“? Je třeba nacpat celého mrtvého racka do láhve s vodou a pak nechat na slunci zkvasit.

Zajímavosti
Časopis, který by vás mohl zajímat

Více z Zajímavosti

Záplavy z letošního 19. Června v Ťiou-tiangu, čínské městské prefektuře ležící na jižním břehu řeky Jang-c‘-ťiang.

Poručíme větru, dešti! Čína chce řídit svoje počasí

Epocha23.2.2017
Dani Vierra

Drony

Epochálnísvět.cz21.2.2017
Šťourají se všichni. Děti i dospělí, chudí i bohatí, vzdělaní i nevzdělanci.

Šťouráte se v nose? Klid, dělají to skoro všichni

Epocha20.2.2017
6

EPOCHA se jako jediná redakce z Česka dostala do laboratoří archeologického naleziště Akrotiri

Epocha16.2.2017
Zatímco Britové přijdou o dvě lodě a více než 1 600 námořníků, Němci mají jen tři raněné.

102 let od masakru u Coronelu: Britské krveprolití v německé režii

Epocha13.2.2017
Jenom v Mexickém zálivu se nachází přes 4 000 plošin.

Jak se žije na ropných plošinách?

Epocha9.2.2017
Porodnice u Apolináře umožňuje nechat dítě v péči ústavu od 19. století.

Babybox – Příběh nechtěňátek

Epocha6.2.2017
V roce 1935 je Trollmann (čtvrtý zprava) vyloučen z boxerského svazu.

Boxer Johann Trollmann: Vítěz, odsouzený k prohře

Epocha2.2.2017
Nostradamus, původně francouzský židovský lékař, se nesmazatelně zapsal do dějin.

Nostradamovo proroctví: Zaplaví Evropu islámští bojovníci?

Epocha30.1.2017

Výjimečný internetový magazín zabývající se nejzajímavějšími články z oblasti vědy a poznání, planety Země, historie, zajímavostí a lifestyle!

Copyright © RF-Hobby s.r.o