Zajímavosti

Šílené nápoje pro odvážné!

Šílené nápoje pro odvážné!

Vypravili jsme se do světa a přináší vám z něj vína, která sice mají mít léčivé účinky, ale jejich pití je opravdu jen pro odvážné. Posuďte sami…

Víno z myších mláďat

Je tradičním nápojem v Číně a Koreji, kde místní věří, že jim pomůže od kdejakého neduhu včetně astmatu nebo onemocnění jater. I kvůli tomu je velmi oblíbený. A jak se takový všelék vyrábí? Maximálně tři dny stará myší mláďata, ještě slepá, se nechají utopit v rýžovém víně. Na jednu dávku se použije i několik desítek mláďat, která se ve víně nechají fermentovat celý rok. Podle konzumentů víno chutná jako benzin. Aby se zvýšil účinek vína, výrobci doporučují k pití holé mrtvolky zakusovat.

Hadí víno

Jde především o vietnamskou specialitu, ale nápoj z hada už znali v Číně v roce 770 př. n. l. za vládnutí západní dynastie Čou. Ve Vietnamu ho vyrábějí dvěma způsoby. V prvním případě se ponoří celá hadí těla do rýžového vína, kde se pak nechá louhovat několik měsíců na slunci. Pro přípravu nápoje jsou vybíráni především jedovatí hadi, oblíbená je například kobra. Hadí jed je ovšem denaturován (znehodnocen) etanolem, a proto není třeba mít obavy z otravy. Jed se v alkoholu rozpustí a deaktivuje. Hadí víno je po skončení fermentace stáčeno do lahví, kam se přidává pro vizuální efekt malý zakroucený had.V druhém případě se had podélně rozřízne a jeho krev pak stéká do nádoby s vínem. Podobně se to provádí i se žlučí. Víno s těmito tělními tekutinami se musí pít ihned. I v tomto případě je nápoji připisována řada léčebných účinků, především v oblasti mužské potence. Víno se všude popíjí z tradičních malých šálků, obsah alkoholu závisí na výrobci. V některých případech může dosahovat až 60 procent. Odvážlivci během pití přikusují i kousky hadího masa nebo popíjejí hadí žluč a při tom si vychutnávají oční bělmo.

Racčí víno

Tento nápoj pochází od Inuitů, kteří ho pravděpodobně vymyslí pro přečkání dlouhých mrazivých arktických nocí. Jeho popíjení vás totiž spolehlivě a rychle odrovná. „Ráno se budete cítit, jako by vás někdo opakovaně majznul do hlavy obřím… no, rackem,“ vysvětluje jeden z odvážných konzumentů. A jaký je recept na výrobu tohoto „vína“? Je třeba nacpat celého mrtvého racka do láhve s vodou a pak nechat na slunci zkvasit.

Zajímavosti
Časopis, který by vás mohl zajímat

Více z Zajímavosti

Aureliánské hradby chránily na 14 km2 téměř milion obyvatel.

Nejlidnatější město všech dob? Zapomeňte na Tokio!

Epocha26.6.2017
Nalezený muž je prý hlubokém meditativním stavu, který stírá hranice mezi životem a smrtí.

Dvousetletý mnich: Není mrtvý, jen medituje. Vlastně ne!

Epocha22.6.2017
image

Sázkové kanceláře vyrazily do boje, zákazníky lákají sázkou zdarma!

Epochálnísvět.cz22.6.2017
1

I vaše korková zátka „rostla“ 30 let!

Epocha19.6.2017
sdf

Největší domácí zoo na jižní polokouli

Epochálnísvět.cz13.6.2017
Při testech denně blesknou halou EGU desítky výbojů. I z auta se při výboji stane Faradayova klec.

400 000 voltů a zježené chlupy mezi životem a smrtí

Epocha12.6.2017
Mimořádný je i jazyk – tedy mimořádně lepivý. V tlamě je složený jako tahací harmonika. Při vymrštění vyletí špička jazyka rychlostí 5 m/s.

Nejmenší chameleon planety se vejde do víčka od piva

Epocha8.6.2017
Pokud se policie na místo činu dostaví včas a bude mít k dispozici patřičná data o možných podezřelých, bude odhalování mnohem jednoduší díky mikrobiálnímu oblaku.

Policie bude chytat zločince podle jeho vlastních mikrobů!

Epocha5.6.2017
Umělec Leonard Kern vytvoří skulpturu Kanibalka (1650) s baculatým chlapečkem.

Tak trochu jiný kanibalismus

Epocha1.6.2017

Výjimečný internetový magazín zabývající se nejzajímavějšími články z oblasti vědy a poznání, planety Země, historie, zajímavostí a lifestyle!

Copyright © RF-Hobby s.r.o