Zajímavosti

Šílené nápoje pro odvážné!

Šílené nápoje pro odvážné!

Vypravili jsme se do světa a přináší vám z něj vína, která sice mají mít léčivé účinky, ale jejich pití je opravdu jen pro odvážné. Posuďte sami…

Víno z myších mláďat

Je tradičním nápojem v Číně a Koreji, kde místní věří, že jim pomůže od kdejakého neduhu včetně astmatu nebo onemocnění jater. I kvůli tomu je velmi oblíbený. A jak se takový všelék vyrábí? Maximálně tři dny stará myší mláďata, ještě slepá, se nechají utopit v rýžovém víně. Na jednu dávku se použije i několik desítek mláďat, která se ve víně nechají fermentovat celý rok. Podle konzumentů víno chutná jako benzin. Aby se zvýšil účinek vína, výrobci doporučují k pití holé mrtvolky zakusovat.

Hadí víno

Jde především o vietnamskou specialitu, ale nápoj z hada už znali v Číně v roce 770 př. n. l. za vládnutí západní dynastie Čou. Ve Vietnamu ho vyrábějí dvěma způsoby. V prvním případě se ponoří celá hadí těla do rýžového vína, kde se pak nechá louhovat několik měsíců na slunci. Pro přípravu nápoje jsou vybíráni především jedovatí hadi, oblíbená je například kobra. Hadí jed je ovšem denaturován (znehodnocen) etanolem, a proto není třeba mít obavy z otravy. Jed se v alkoholu rozpustí a deaktivuje. Hadí víno je po skončení fermentace stáčeno do lahví, kam se přidává pro vizuální efekt malý zakroucený had.V druhém případě se had podélně rozřízne a jeho krev pak stéká do nádoby s vínem. Podobně se to provádí i se žlučí. Víno s těmito tělními tekutinami se musí pít ihned. I v tomto případě je nápoji připisována řada léčebných účinků, především v oblasti mužské potence. Víno se všude popíjí z tradičních malých šálků, obsah alkoholu závisí na výrobci. V některých případech může dosahovat až 60 procent. Odvážlivci během pití přikusují i kousky hadího masa nebo popíjejí hadí žluč a při tom si vychutnávají oční bělmo.

Racčí víno

Tento nápoj pochází od Inuitů, kteří ho pravděpodobně vymyslí pro přečkání dlouhých mrazivých arktických nocí. Jeho popíjení vás totiž spolehlivě a rychle odrovná. „Ráno se budete cítit, jako by vás někdo opakovaně majznul do hlavy obřím… no, rackem,“ vysvětluje jeden z odvážných konzumentů. A jaký je recept na výrobu tohoto „vína“? Je třeba nacpat celého mrtvého racka do láhve s vodou a pak nechat na slunci zkvasit.

Zajímavosti
Časopis, který by vás mohl zajímat

Více z Zajímavosti

Epochalnisvet_vzduch-vzduch

4 mýty o tepelných čerpadlech vzduch/vzduch

Epochálnísvět.cz28.4.2017
Komunita transgenderů je na vzestupu.

Pohlaví: Přísná biologie, anebo jen společenský výmysl?

Epocha27.4.2017
1

Lomy v Carraře: Porodnice pro Davida i Pantheon

Epocha24.4.2017
titulka

Mateřské mléko: Koktejl matky přírody

Epocha20.4.2017
PR6

Podle čeho lidé vybírají půjčku a proč je to špatně?

Epochálnísvět.cz20.4.2017
PR7

Mikropůjčku využije každý třetí Čech

Epochálnísvět.cz13.4.2017
1

Sergej Koroljov: Sovětský génius žil až do smrti v utajení!

Epocha13.4.2017
Abú Mansour se nejdřív dostane na seznam FBI a pak na černou listinu vlastní organizace Šbáb. Před čtyřmi lety ho zastřelili.

Hudební hitparáda s příchutí smrti

Epocha10.4.2017
1

Náboje pod palbou: Kde doporučují zabijáci?

Epocha6.4.2017

Výjimečný internetový magazín zabývající se nejzajímavějšími články z oblasti vědy a poznání, planety Země, historie, zajímavostí a lifestyle!

Copyright © RF-Hobby s.r.o