Jak si bramborová jídla upravit ještě chutněji?
Vzhled a chuť…
- Aby nezčernaly, přidejte do vody několik lžic mléka.
- Jestli se hned nechystáte uvařit právě oloupané brambory, zalijte hrnec až po okraj vodou, přidejte pár kapek octa a dejte do lednice. Vydrží dva dny!
Pečené brambory
- Budete je péct v celku? Předvařte si je ve vodě či páře do poloměkka.
- Při přípravě opékaných brambor vychladlé plátky brambor posypte moukou, brambory budou krásně křupavé.
- Pokud chcete připravit pečené brambory s lehce pikantní příchutí, přidejte ke konci pečení trošku kremžské hořčice.

Jak na bramboráky
- Místo pánve použijte na smažení bramboráků vaflovač. Je to rychlejší a spotřebujete podstatně méně tuku.
- Bramboráky budou zdravější, když na plech rozložíte listy zelí a na každý dáte malou naběračku těsta. Vložte do trouby a pečte, dokud nejsou hotové. Listy se vysuší a dodají plackám vůni a příchuť! Po upečení placky potřete rozpuštěným máslem.
- Bramborové placky budou chutnější, když do těsta nastrouháte i jablko.
- Bramborák bude křupavější, když do těsta nastrouháte trochu mrkve.
- Bramboráky budou lépe stravitelné, když do těsta přidáte trošku prášku do pečiva.
Jak vylepšit chuť kaše?
- Zamíchejte do ní lžičku hořčice nebo trochu najemno nastrouhaného křenu.
- Těsně před dovařením brambor vsypte do hrnce tři až čtyři lžíce ovesných vloček. Vařte ještě dvě minuty, slijte polovinu vody a směs rozmixujte ponorným mixérem. Přimíchejte plátek másla a deci mléka. Výsledná chuť je vynikající!
Další „bramborové“ triky
- Brambory budou chutnější, když k nim při vaření přidáte trochu oleje nebo másla.
- Pokud máte jen nové nebo rané brambory a potřebujete připravit knedlíky či noky, přidejte do těsta na 1/2 kg brambor 3 lžíce solamylu.
Facebook
Twitter
RSS