Wine & Tapas Restaurant Bistro Provocateur najdete v samotném centru Prahy, v Petrské ulici, a nesmíte ho minout. Provokuje v tom nejlepším smyslu slova: vybranými tapas, bořícími mýtus, že jsou to jen španělské „jednohubky“.
Kuchaři v Bistro Provocateur se inspirují kuchyněmi celého světa a mění tapas v luxusní obědy či večerní menu, jež se hodí pro setkání s přáteli, formální schůzky i první rande.
Máte-li rádi změny, potěší vás, že takřka denně najdete v Bistro Provocateur něco nového. Šéfkuchař Alfred obměňuje nabídku podle aktuální a sezónní dostupnosti surovin, takže škála tapas je nekonečná.
Na dezertních talířcích tu servírují ta původní, malá tapas, jež se hodí na malý hlad i krátkou schůzku. Olivy, šunky, masa, mořské plody… Od každého něco. A abyste nezapomněli, kolik talířků jste ochutnali, střádáte za každý barevné knoflíky.
Přivedl vás větší hlad? Dejte si výběrové obědové tapas menu nebo opravdu dobrou tapas večeři. Vlivy jihoamerické, středomořské nebo arabské kuchyně udělají z každého jídla v Bistro Provocateur dokonalý fusion zážitek.
Zvlášť když si necháte doporučit něco z vinotéky, která skrývá poklady z Francie, Itálie i od českých vinařů.
A co tu můžete ochutnat právě teď? Luxusní je marinovaný losos s wasabi mascarpone či drůbeží paštika s koňakem.
Ohromí vás humří polévka, delikátní je supreme z perličky, s lanýžovou omáčkou a kaštanovým pyré nebo dančí hřbet s brusinkovou omáčkou a pečenou dýní. A stojí za to připomenout, že vše, co ochutnáte v Bistro Provocateur, vzniklo v Bistro Provocateur.
Všechno je původní a originální. Včetně dezertů. Protože tu samozřejmě umí i sladké provokace, jak zjistíte třeba u tapioky s mangovým sirupem.