Úvod
Věda
Planeta země
Historie
Zajímavosti
Lifestyle
Záhady a napětí
Kam za vybranými specialitami?

Gastronomická scéna se neustále proměňuje, proto zůstávejte ve střehu a nebojte se experimentů.

1. JEN POCTIVÉ MÁ SMYSL!

Designová restaurace Signature, ležící jen několik kilometrů od dálnice z Brna směrem na Prahu, je doslova božskou oázou uprostřed dopravní džungle. Snoubí se zde elegantní design s rafinovaným smyslem pro detail, který zaujme již na první pohled.

Majitelé restaurace Jiří Lešikar a Lumír Sendrei rozhodně nejsou v gastronomii nováčky.

Společně sestavili tým profesionálů v čele s šéfkuchařem Pavlem Veltruským, jenž je připraven se podělit o své umění a dopřát každému exkluzivní gastronomický zážitek.

Na menu se stabilně objevují vybrané speciality, dále je nabídka pravidelně obměňována podle sezony. Každý pokrm je navíc geniálně spárován s tím nejkvalitnějším vínem. Top Class může vřele doporučit!

Kontakt: Vintrovna 35, Brno – Popůvky, restaurantsignature.cz

Výběr z menu:

* Cappelletti plněné ricottou a medvědím česnekem, divoká brokolice, vlašský ořech 240 Kč

* Králičí fašírka, špičaté zelí, jarní zelenina 320 Kč

* Čokoládová pěna s malinami a malinovým sorbetem 165 Kč

2. KDO JE NEJMLADŠÍ

3* MICHELINSKÝ ŠÉFKUCHAŘ?

Nejmladší držitel tří michelinských hvězd, německý šéfkuchař Kevin Fehling, si toto nejprestižnější kuchařské ocenění světa opravdu zaslouží. Předvádí totiž nejen jedinečné chuťové, ale i dokonalé vizuální zážitky.

Restauraci The Table, jíž ostříleně velí, nemáte tak daleko, stačí si zajet pouze do centra Hamburku.

Zajímavý a nevšední je i interiér restaurace, který nabízí pouze jediný ohromný dvacetimístný stůl z třešňového dřeva, jež se vine jako had okolo otevřené kuchyně.

Servírovaná jídla jsou příjemnou fúzí klasické a exotické kuchyně, často využívanou ingrediencí je především thajské curry a samozřejmě nechybí exotické ovoce.

Kontakt: thetable-hamburg.de

Výběr z menu:

* Hamachi z lososa s makronkou ze zeleného čaje, žitným chlebem Pumpernickel, bramborovým pyré, birjání a červenou řepou

* Glazovaný uzený úhoř s rýžovou pěnou, bujónem dashi a citrusem yuzu

* Ústřice Gillardeau, pečené telecí pralinky s koprem, mraženým worchestrem a Bloody Mary

3. ÚCTA K MATCE ZEMI

Tří hvězdičková norská michelinská restaurace Maaemo, jejíž jméno v překladu znamená Matka Země, se pod vedením šéfkuchaře Esbena Holmboe Banga soustředí především na čisté, jasné a přirozené chutě zrcadlící krásnou krajinu.

Šéfkuchař do svého menu zahrnuje pouze lokální produkty a vybrané farmářské potraviny. Ve velmi privátní atmosféře, restaurace má totiž jen osm stolů, můžete ochutnat to nejlepší, co Norsko nabízí:

langusty s borovicovými esencemi, makrely pečené na medvědím česneku či Røros zmrzlinu s hnědým máslovým karamelem.

Celý tým se soustředí na to, abyste si odnesli především komplexní prožitek, nejen dokonalý chuťový vjem. Na degustační menu si připravte přibližně 7200 Kč, budete-li si přát jídlo spárovat s vínem, připlatíte o 5000 Kč navíc.

Kontakt: maaemo.no

4. FRANCIE V NOVÉM

Oblíbenou restauraci Cafe de Paris nově naleznete v překrásném barokním Velkopřevorském paláci v Praze 1. Komfortnější zázemí i nesrovnatelně větší kapacita míst bude i nadále doprovázena vysokou kvalitou podávaných pokrmů, rodinným prostředím a profesionálním přístupem celého týmu, jak jste byli doposud v Cafe de Paris zvyklí.

Věříme, že na jejich Entrecôte se zkrátka nedá zapomenout, tak si jej přijďte vychutnat do nových prostor.

Kontakt: cafedeparis.cz

5. VIVAT RAW

Koncept restaurací, založený na vitarijánské stravě neboli na tepelně nezpracovaných pokrmech, si získává stále nové a nové obdivovatele a gourmety. Za raw zážitkem můžete vyrazit i do Karlových Varů.

Rozmanitý jídelníček Villy Ritter je sestaven ze surovin od těch nejlepších místních a evropských dodavatelů, obohacen o speciální recepty z bylinek rodinné farmy z Krušných hor.

Slibuje nejen opravdu výtečné a exkluzivní pokrmy, ale i dietní zdravý přístup k vašemu já.

Kontakt: villaritter.com

6. PRAHA Z JINÉ PERSPEKTIVY

Nově zrestaurovaná loď Pivovar kotví na stálém místě v centru Prahy na pravém břehu řeky Vltavy pod Štefánikovým mostem.

Její tři paluby nejsou jen ideálním místem pro relaxaci či odpočinek mezi prohlídkami památek, ale především také skvělým místem k posezení s kamarády či originálním prostorem pro uspořádání večírků, různých oslav či pracovního teambuldingu.

Restaurace s vlastním pivovarem nabízí výtečnou staročeskou kuchyni, letní terasa pak odpočinkové ležení s barem a grilovanými specialitkami.

Ochutnejte například kančí kýtu protknutou slaninou se šípkovou omáčkou, perníkovým knedlíkem a nokem kysané smetany za 298 Kč, nebo se nechte zlákat možností uvařit si vlastní pivo. Loď Pivovar, to je zkrátka tak trochu jiný pohled na panoramata Prahy!

Kontakt: Štefánikův most, Kotviště č. 19, Praha 1

7. VE VÍRU SÍDLIŠTĚ

Už vás nebaví obědy v centru Prahy, kde se dá jen těžko zaparkovat? Pak zkuste vyrazit do nově otevřené restaurace Nola v Praze na Pankráci.

Tady ochutnáte originální fúzi americké a francouzské kuchyně, těšit se můžete nejen na chutné hamburgery a steaky, ale také krevety, ryby, fritaty či bruschetty i lahodné domácí limonády.

V Nole si pohrávají s kořením tak, aby jídlo mělo skutečně chuť, nebojí se nových inovativních receptů. Nola je zkrátka prostor, kam rádi zavítáte a kam se bezpochyby také vrátíte.

Kontakt: Na Strži 40, Praha 4, nola.cz

8. MALÉ VERSAILLES

Vkusně zrekonstruovaná zahradní restaurace s penzionem Malé Versailles nedaleko lázeňského centra Karlových Varů nabízí útulné prostředí s výhledem do zeleně i vynikající gastronomii.

Nabídka menu je opravdu velkorysá, desítka předkrmů zahrnuje např. kachní riletes nebo burgundské šneky, hlavní chody pak zdobí vedle dalších delikates jehněčí kolínko s listovým špenátem a uzenou bramborovou kaší či kachna s variací zelí a bramborovými šiškami s cibulkou. Dezerty se zase svou jemností přímo rozplývají na jazyku.

Odpočiňte si v místě, kde si dříve pochutnával Johann Wolfgang Goethe a vypusťte všechny starosti.

Kontakt: Křižíkova 2, Karlovy Vary, maleversailles.com

9. POHODA V PARKU

Elegantní stavbu zahradní restaurace Miminoo najdete v klidném místě v parku přímo pod Žizkovskou věží. Tady léto nikdy nekončí – můžete jen tak relaxovat v houpačkách, zapůjčit si piknikový set nebo se usadit ve stínu na venkovní zahrádce.

Nezapomeňte však ochutnat grilované čerstvé mořské plody, italskou pastu či lahodné české domácí konfity.

Šéfkuchař David Prášek totiž řídí kuchyni jednoduchým pravidlem jedinečnosti surovin a jejich zcela domácího zpracování, takže můžeme zaručit 100% spokojenost.

Kontakt: Mahlerovy sady 1, Praha 3

10. OCHUTNÁVKA RAKOUSKO-UHERSKÉ KUCHYNĚ

Garantem, spolutvůrcem a supervizorem Pohostince Monarch, nové restaurace, která obohatila pražskou gastronomickou scénu svým konceptem rakousko-uherské kuchyně, je známý šéfkuchař Jan Punčochář z restaurace Grand Cru.

Ten ze svého týmu v Lodecké 4 vybral i nového šéfa Pohostince Jana Volšičku.

V aktuálním menu v ulici Na Perštýně nabídne tahle kreativní dvojice kromě rakousko-uherských specialit také sladkovodní ryby, například candáta pečeného na citronovém másle s tymiánem, listovým špenátem a pohankovým salátem, výborné dušené žebro s bramborovou kaší nebo typické dezerty, jakými jsou vanilkové větrníčky či borůvkové vdolky.

K jídlům vám nabídnou lihoviny, destiláty, vína i nealko nápoje výhradního dodavatele Premier Wines & Spirits; za zmínku jistě stojí tolik oblíbená fritz-kola či nový likér z divokých šípků Wilder.

Kontakt: Na Pernštýně 15, Praha 1

11. ČTVRTEK VE ZNAMENÍ JAZZU

Od 15. června se každý čtvrtek můžete těšit na zahradní party na terase Augustine Restaurant.

Nově si hosté kromě delikates z grilu od šéfkuchaře Marka Fichtnera, výborného piva a osvěžujících domácích limonád, budou moci vychutnat také výjimečné jazzové koncerty Terezy Krippnerové & The Masters.

Užijte si tu pravou a nefalšovanou letní pohodu pod širým nebem v doprovodu jazz, beer & barbeque.

Kontakt: Letenská 12, Praha 1

12. NEJTAJEMNĚJŠÍ WHISKY NA SVĚTĚ

Limitovaná edice single malt whisky The Glenlivet Cipher, v elegantní černé lahvi z neprůhledného skla, byla na trh uvedena s tajným chuťovým profilem.

Dnes už víme, že Cipher má světle zlatou barvu se zlatými odlesky, získanými zráním v sudech z amerického dubu.

V její vůni je cítit sladké aroma tvrdých bonbonů s tóny malinového džemu a chutná po vařených hruškách a skořici. Hloubku a komplexnost jí pak dodávají luxusní tóny tmavé čokolády a zázvorových bonbonů.

Ochutnejte nejtajemnější whisky světa, za jednu z 250 lahví limitované edice zaplatíte 2599 Kč.

Kontakt: prestigeselection.cz

13. KDYŽ VÁS SNY A VÁŠEŇ POHLTÍ…

Unikátní street food bistro na pražských Vinohradech Brixton Balls vzniklo z vášně a touhy žít život podle sebe. Pro masové a vegetariánské koule se hudební producent Tim Simenon zřekl glamour života plného hudby a cestování s kapelou Depeche Mode.

Jeho kolega Luděk Netušil za ně zase vyměnil kariéru v jedné z nejlepších pražských restaurací.

Oba dva dnes píšou kapitolu svého života spojenou s jednoduchým, ale vynikajícím a poctivě připraveným jídlem. Oba dva jsou na své bistro patřičně hrdí!

Kontakt: brixtonballs.cz

Brněnská designová restaurace Signature je božskou oázou uprostřed dopravní džungle. Kevin Fehling je nejmladším šéfkuchařem se třemi michelinskými hvězdami. V pražském Monarchu se můžete těšit na ochutnávku rakousko-uherské kuchyně.
Související články
Montblanc rozšiřuje svou kolekci o novou vůni Star Oud – mistrovskou kompozici vytvořenou z drahocenných ingrediencí, která navazuje na čtveřici nadčasových parfémů značky. Tato vůně představuje další kapitolu příběhu Montblanc Collection, spojující eleganci, sílu a kreativitu v harmonii inspirované tradicí a precizním řemeslem.    Montblanc Star Oud kombinuje úchvatnou směs hřejivých kořeněných tónů a vzácných dřevin s majestátním […]
Oči dráždí nejen modré světlo monitoru, ostré slunce, prach nebo cigaretový kouř, ale také sychravé počasí, mráz anebo vítr. Jak pečovat o oči během zimních měsíců?   Sychravé počasí podzimních a zimních měsíců, často spojené s deštěm, větrem, inverzí nebo i mrazem, způsobuje nadměrné slzení, ale i vysoušení, pálení či zarudnutí očí. Náchylnější jsou ti, kteří […]
Americká pobočka Lexus vytvořila unikátní verzi modelu Glam LX, největšího SUV v nabídce značky. Jde o mobilní kosmetický salon inspirovaný módou a kosmetickým průmyslem pro VIP hosty.   Lexus Glam LX má karoserii pokrytou efektní perleťovou fólií, která mění barvy v závislosti na osvětlení, diamantově růžovým logem značky vpředu a výraznými stříbrnými ráfky. V interiéru […]
Saunu buď milujete, nebo vás tam nikdo nedostane. Je to skutečný balzám pro tělo i duši, ale není pro každého. Pokud vám pobyt v ní nedělá dobře, nenuťte se do toho.   Do sauny se chodí hlavně v chladných měsících, kdy kvůli sychravému počasí a krátkým dnům na nás padá splín a špatná nálada. A právě na […]
reklama
Historie
Zbláznil se Josef Václav Sládek po smrti ženy?
Postel je zbrocená krví. „Zavolej lékaře, něco je špatně,“ naléhá mladičká Emílie na manžela Josefa. Ten ji chytne za ruku a utře jí pot z čela. „Neboj se,“ zašeptá. „Maminka taky rodila dlouhé dva dny. A nakonec všechno dobře dopadlo.“   Budoucí literát Josef Václav Sládek (1845–1912) se narodil ve Zbirohu jako nejstarší z pěti dětí do […]
Sikorsky splnil lidem sen o létajícím koberci
I když jeho otec je lékař a psycholog a medicínu absolvuje také jeho matka, od malička je snem kyjevského rodáka Igora Sikorského letectví.   Ve 14 letech k němu doputuje zpráva o tom, jak bratři Wrightové v Americe uskutečnili svůj průkopnický let. „Tohle bude moje budoucnost,“ rozhoduje se definitivně. Po studiích námořní akademie a strojní fakulty […]
Ničil fanatický kazatel Savonarola krásu?
V klášteře San Marco ve Florencii se mačká dav věřících. Fascinovaně přitom hledí na pohublého kněze na kazatelně. „Čiňte pokání za své hříchy, za hanebný a příliš světský způsob života,“ hřímá Savonarola.   Stroze zařízenou místností se rozléhají slova modlitby. Dominikánský kněz Girolamo Savonarola (1452–1498) klečí na zemi, ruce má sepnuté a oči obrácené v sloup. […]
Luxusní šperk: Pomander voněl, chránil i koketoval
„Libra růžových květů se na noc nechá namočit ve vodě z jeleního pižma,“ začíná slavný francouzský lékař Nostradamus svůj recept na unikátní vonnou směs…Tou se pak naplní pomander, luxusní šperk, který evropskou šlechtu provází po celá staletí.   Zkušený zlatnický mistr se sklání nad svým dílem. Z kousků zlata a stříbra nejprve tvaruje dvě perforované […]
Zajímavosti
Neandertálci: Co přispěje k jejich konci?
V létě roku 1856 objeví dělníci z lomu v jeskyni Kleine Feldhofer Grotte v Německu části lidské kostry i podivně vypadající lebku. Tehdy ještě netuší, že jde o naše blízké příbuzné, kteří vyhynuli před asi 40 000 lety. Teď už o nich víme hodně. Ale jedna otázka zůstává: co stojí za jejich zánikem?   Neandertálci […]
Tamarín: Extravagantní primát s dvojčaty na zádech
Velikostí připomínají veverku, bez ocasu může mít 18 až 30 centimetrů, ze zoologického hlediska ale náleží mezi primáty. Po naší planetě běhají dvě desítky různých druhů tamarínů a nad některými zůstává rozum stát.   Trvalé bydliště? Oblast Střední Ameriky až po její jižní kolegyni. Mrštným živočichům svědčí zejména severozápadní Kolumbie a povodí Amazonky. Tamaríni totiž […]
Tajemné příběhy z Černobylu: Varoval před tragédií záhadný tvor?
Příběh havárie v černobylské jaderné elektrárně z noci na 26. dubna 1986 je dobře známý. Při pokusu na 4. reaktoru dojde k jeho přehřátí a následnému výbuchu, který zamoří ovzduší velkým množstvím radioaktivních látek. Ale okolo této události se posléze vytvoří řada legend. Mimořádně děsivá je třeba ta o záhadné bytosti, která dostane jméno Černobylský […]
Moderní fobie: Proč nám internet nahání strach?
Rtěnkou zvýrazněná ústa se stáhnou do zlostné grimasy: „Posloucháš mě vůbec?“ Jeho oči se konečně setkají s těmi jejími. Mladík s trochou nervozity položí telefon na stůl. „Co se děje tak důležitého, že nám tím kazíš rande?“ „Nic, já jen tak kouknul, co je novýho…“   Píše se rok 2006, když Američan Aza Raskin (*1984) dává světu […]
Záhady a napětí
Prokletý velmož Půta Švihovský: Proč se jeho duch vracel z hrobu?
Vzdělaný a zcestovalý šlechtic, nejvyšší zemský sudí, ale také krutý a obávaný pán. Údajně neváhal upálit řemeslníky, zazdít nenasytného mnicha a kohokoli vsadit do žaláře. Podle pověstí ho nakonec odnesl čert přímo z ložnice a dodnes jeho duše bloudí po hradních chodbách. Opravdu si takový konec zasloužil?   Půta Švihovský z Rýzmberka (1450–1504) nebyl jen dalším středověkým […]
Dům oběšených panenek: Záhadná expozice, která má šokovat?
Na první pohled klidná zahrada v malé vsi na Vysočině se mění v děsivou galerii. Mezi větvemi stromů se houpou desítky oběšených panenek, některé bez končetin, jiné s rozbitými tvářemi. Není divu, že tohle místo vyvolává otázky: jde o bizarní umělecký záměr, osobní démony majitele, nebo snad temné varování?   Dům, který stojí na okraji […]
Obývá nejděsivější bažiny světa přízrak smrti?
Na jihu Konga se rozprostírá bažinatý labyrint, kam se bojí vstoupit i místní průvodci. Místo obestírá pověst o duších mrtvých, ale také o tvorovi jménem kongamato, jehož jméno se překládá jako přízrak smrti. Co se skrývá v těchto tlejících mokřadech, jen přírodní hrozby, nebo skutečné setkání s nadpřirozenem?   Dusivá vlhkost se snáší na cestovatele, […]
Tajemná zřícenina Sklabinského hradu: Za legendami na Velkou Fatru
Na skalnatém kopci nad slovenskou obcí Sklabinský Podzámok se tyčí ruiny kdysi mocného hradu. Zřícenina, která byla dějištěm nejednoho dramatického příběhu, je dnes tichá, zarostlá a na první pohled romantická. Jenže mezi pobořenými zdmi se ukrývají legendy o kletbách, ztracených duších a podzemních chodbách, které nikdy nebyly zcela prozkoumány. Proč bývá právě tato pevnost nazývána […]
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Perníčkové stromečky
nejsemsama.cz
Perníčkové stromečky
Krásná a jedlá dekorace na vánoční stůl. Připravíte ji jednoduše z perníkového těsta, které postupně vykrajujete do tvaru hvězd a ozdobíte podle své fantazie. Potřebujete: ✿ 400 g hladké mouky ✿ 120 g medu ✿ 160 g cukru moučky ✿ 60 g tuku ✿ 3 vejce ✿ 1 lžičku kakaa ✿ 1/2 lžičky jedlé sody ✿ 1 lžičku perníkového koření Poleva: ✿ 2–3 lžičky citronové šťávy ✿ 1 bílek
Museli jsme napravit své děti
skutecnepribehy.cz
Museli jsme napravit své děti
S mým manželem jsme spolu už čtyřicet sedm let. Bydlíme v malém domku s kouzelnou zahrádkou plnou růží. Náš dům je plný věcí. Starých fotek, knížek i hrnců po babičce. A taky plný lidí. Našich dětí. Tří dospěláků. A pořád je máme na krku. Nejstarší je povaleč Nejstarší je Petr. Čtyřicet dva let. Když mu bylo dvacet, přišel domů s tím, že
Etzler zase pěkně naštval svoji přítelkyni?
nasehvezdy.cz
Etzler zase pěkně naštval svoji přítelkyni?
Miroslav Etzler (60) si hraje s ohněm! Možná by někdo hádal, že se nyní jeho partnerce Heleně Bartalošové (43) uleví, když mu manželku v seriálu Polabí už nebude hrát jeho exmanželka Vilma Cibulková
Advent v saské metropoli – Předvánoční Drážďany
epochanacestach.cz
Advent v saské metropoli – Předvánoční Drážďany
Toužíte po skutečné vánoční atmosféře? Vydejte se do Německa, kde mají adventní trhy dlouhou tradici a patří k těm nejpůvabnějším v Evropě. Ty nejbližší českým hranicím najdete v Drážďanech – začínají 26. 11. 2025 a potrvají do 24. 12. 2025. A stojí za to je zažít na vlastní kůži. S norimberským Christkindlesmarktem se drážďanské vánoční trhy
Barvy spotřebičů jako součást harmonického interiéru
iluxus.cz
Barvy spotřebičů jako součást harmonického interiéru
Kuchyně se v posledních letech proměnila z ryze praktického prostoru v plnohodnotnou součást obytné zóny. Její vzhled je dnes stejně důležitý jako její funkčnost. Právě proto nabývá na významu celkové
Jak si jednoduše vybudovat chytrou domácnost?
epochaplus.cz
Jak si jednoduše vybudovat chytrou domácnost?
Chytrá domácnost už dávno není sci-fi pro geeky. Dnes si ji může postavit prakticky každý, stačí pár dobře vybraných zařízení a chuť propojit běžné rutiny do systému, který myslí za vás. Ať jde o úsporu energie, pohodlí nebo bezpečí, chytrý domov může fungovat stejně nenápadně jako spolehlivě. Tady je návod, jak ho začít budovat krok
Nápoj bohů, který si vás rychle získá
panidomu.cz
Nápoj bohů, který si vás rychle získá
Yerba maté je třetím nejoblíbenějším teplým povzbuzujícím nápojem světa. Na přípravu se používají mladé lístky byliny cesmíny paraguajské. Kouřová vůně a uzená chuť. Řízný a hořký… Tak popisují znalci tradiční jihoamerický nápoj, který tamní šamani při svých rituálech používali již v dobách před Kristem, a který má dodnes přezdívky Zázrak z pralesa nebo Zelené
Tajemství Velké sfingy v Gíze: Střeží ztracenou moudrost lidstva?
enigmaplus.cz
Tajemství Velké sfingy v Gíze: Střeží ztracenou moudrost lidstva?
Na západním břehu řeky Nil v Gíze se nachází socha Velké sfingy, která má podobu lva s lidskou hlavou. Je vyrobená z přírodního vápence a nikdo dodnes neví, koho vlastně znázorňuje. Badatelé se neshod
Nové stavby ze starých odpadů: I stavebnictví může být udržitelné…
21stoleti.cz
Nové stavby ze starých odpadů: I stavebnictví může být udržitelné…
Odpady nemusí být vyloženě jen problém, ale i příležitost. Cemex, jeden z největších producentů stavebních materiálů, ukazuje, jak proměnit odpad v cenný zdroj energie i materiálu. Díky inovacím v rec
Šlechtic-dobrodruh fingoval turecký útok
historyplus.cz
Šlechtic-dobrodruh fingoval turecký útok
V Jeruzalémě přislíbil vést umírněný život. Dodrží to, byť se mu mnoho šlechticů směje, protože odmítá pít alkohol. Janovi je to jedno. Věří v návrat ideálu křesťanského rytíře a nápravu zkažené společnosti, což považuje za nejlepší zbraň proti turecké hrozbě! V dětství ztratil otce i strýce, a postarat se tak o něj museli vzdálení příbuzní
Sklo jako působivý architektonický materiál
rezidenceonline.cz
Sklo jako působivý architektonický materiál
Velkoplošné prvky ze živého transparentního materiálu stavbu osvěžují, propouštějí do jejího nitra spoustu světla, a tím zlepšují kvalitu vnitřního prostředí. Navíc významně ovlivňují vzhled budovy. Tak jako dřevo a kámen v konstrukčních řešeních zdařile zastupuje ocel, výplně z cihelného či jiného zdiva zase velmi působivě nahrazuje sklo. Jeho vizuálního benefitu v podobě zrcadlení oblohy i
Višňový džem v čokoládě
tisicereceptu.cz
Višňový džem v čokoládě
K nastávající sezóně třešní a višní je tu pro vás recept na skvělý domácí džem. Co potřebujete 800-900 g vypeckovaných višní JamFix 2:1 Labeta 500 g cukru polévková lžíce rumu hořká čokoláda
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz