Planeta Země

Posedlí sexem: Zvířata, která milují erotické radovánky více než lidé!

Posedlí sexem: Zvířata, která milují erotické radovánky více než lidé!

Je sex pro potěšení pouze výhradou člověka? Odpověď zní jednoznačně. Není! I zvířata si dokážou milování užívat a neslouží jim pouze k reprodukci.

V přírodě existují zvířata, která mají možná i vřelejší vztah k sexu než lidé a umějí si ho náležitě užívat – a dokonce i zažívat i orgasmy, které lidé považovali dlouhou dobu za svou výsadu. Podle pozorování živočichů nejsou výjimečné ani homosexuální vztahy, znásilňování nebo skupinový sex.

Šimpanz bonobo

Výskyt: střední Afrika
Vzhled: Šimpanzi dosahují přibližně 50 kg hmotnosti a výšky asi 95 cm. Dožívají se 35 až 40 let, přičemž většinu času včetně noci tráví na stromech, kde si každou noc zhotovují z větví a listí hnízdo.

Šimpanz bonobo patří mezi velmi inteligentní opice, které se ve svém vývoji oddělily od šimpanzů učenlivých před více než dvěma miliony lety. Podobnost s člověkem ale rozhodně nezapřou. A to především v sexuální oblasti. Zatímco šimpanzi učenliví používají násilí, aby si sex vynutili, bonobové si ho náležitě užívají, aby násilí mezi sebou odvrátili. Milostný akt jim slouží také k usmiřování nebo začlenění nové samice do skupiny.

Šimpanzí fetiš

Tomuto šimpanzímu druhu vládnou na rozdíl o jiných druhů samice. Ty drží za každé situace při sobě, a to i v případě útoků samců. Mají k sobě natolik blízko, že se nevyhýbají ani společnému homosexuálnímu styku. Klasický akt probíhá velice podobně jako u člověka, tedy tváří v tvář. Při něm může samice dokonce dosáhnout orgasmu. Samotný sex ale trvá asi jen velmi krátce, okolo čtvrt minuty. Specifickým sexuálním chováním je praktika zvaná sploshing. Při něm hraje hlavní roli jídlo a tělo partnera. Jídlo pokládají šimpanzi jeden druhému na různé části těla a pojídají ho z něj.

Bonobové se oddávají sexu klidně 50x denně. Během té doby vystřídají i 10 partnerů.

Králík domácí

Výskyt: po celém světě
Vzhled: Králíci mohou vážit mezi 2 až 5 kg. Oproti divokému druhu má silnější zadní končetiny, které využívá k rychlému pohybu a velkým skokům.

Králík domácí je domestikovanou formu evropského králíka divokého, který pochází z Pyrenejského poloostrova. Tam byl už od pravěku oblíbenou lovnou zvěří. Ve středověku pak králíky chovali mniši v klášterech, neboť maso z mláďat se pokládalo za postní pokrm.

Sexuální divoši

Králíci pohlavně dospívají přibližně ve třech měsících a vyznačují se divokým sexuálním chováním. Ještě před aktem mezi nimi probíhají základní rituály, jako je očichávání, tulení, vzájemné čištění, ale také pronásledování samice. V některých případech dochází i k postříkání partnera proudem moči. Když už dojde k samotnému aktu, dochází u samice k provokované ovulaci. To znamená, že se vajíčka vyplaví až při dráždění pochvy samcem. Ejakulace nastává ihned po zavedení penisu do vaginy. Je tak rázná, že samec spadne na záda nebo na bok. Během chvíle se opět zvedne a začne se opět pářit.

Ztloustne-li samice, přichází dočasně o možnost mít mladé. Březost se vrátí například dietou, kdy se jí podává jen seno a voda.

Delfín skákavý

Výskyt: moře a oceány tropického, subtropického a mírného pásu, včetně Středozemního a Černého moře
Vzhled: Tělo má dlouhé 2,5–4 metry a dožívá se 30–36 let. Hřbetní zašpičatělou ploutev mají zřetelně protaženou dozadu.

Delfíni jsou společenští a inteligentní tvorové, kteří žijí ve skupinách po 5 až16 kusech, občas se ale houfují i do větších skupin, kde mají svoje konkrétní postavení, a dokonce i svůj vlastní jazyk i jméno. A i když vypadají jako mírumilovná stvoření, dokážou být neskutečně zákeřní a brutální.

Únosy a znásilňování

Delfíni provozují sex hned několikrát denně, často pouze pro své potěšení. Není u nich nic výjimečného, že mají i homosexuální styky. Jejich doménou je ale hromadné znásilňování samic. Tu skupina dvou až tří samců odežene od zbytku skupiny, a pak jí proti její vůli nutí k sexu. Kvůli uspokojování svých potřeb ji drží v zajetí celé týdny, ale i měsíce. Navíc pokud se delfínům nedostává pravidelného sexu, troufnou si i na jiné zvířecí druhy, včetně člověka. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila i hollywoodská herečka Demi Moore, když plavala v jednom delfináriu a ochočený samec se ji pokusil znásilnit.

Jelikož se delfíni adaptovali na páření ve vodě, jejich penis je zakončený háčkem, kterým se při páření do samičky zasekne.

Lev pustinný

Výskyt: Afrika a nevelká část Indie
Vzhled: Samci váží 150–250 kg a samice 90–165 kg. V divočině se lvi dožívají 10–14 let.

Lev pustinný patří mezi jednoho ze čtyř druhů velkých koček rodu Panthera a po tygrovi je druhou největší kočkovitou šelmou. Jedná se o společenská zvířata a loví ve smečkách. Ne nadarmo se této kočce říká Král zvířat, platí to u ní i kvůli sexuálnímu apetitu. Páří se v jakémkoli ročním období. Pár spolu kopuluje pravidelně 20x – 40x denně, klidně každých 20 minut po dobu několika dní.

Lvice-nymfomanka

Sexuální akt požaduje hlavně samice. Během říje stráví několik dnů a nocí nepřetržitým sexem až s pěti různými partnery. Samotný styk je velice hlučnou a někdy i násilnou záležitostí. Zajímavostí je, že byl u samic zaznamenán orální sex, kterým chtěly urychlit samcovo vzrušení. Pozorovatelé taktéž zaznamenali, že obě pohlaví vykazují znaky homosexuality, když se například lví samci o sebe starali a tiskli se k sobě.

U některých poddruhů dávají samice přednost lvu s velkou a hustou hřívou, která bývá znakem dobré plodnosti.

Užovka proužkovaná

Výskyt: Severní Amerika, jižní Kanada, Mexiko
Vzhled: Dospělí hadi mohou narůst do délky 46–140 cm. Hlava se méně odlišuje od zbytku těla, a má poměrně dlouhý ocas.

Obývá hlavně Severní Ameriku. Jedná se o štíhlého vícebarevného a nejedovatého hada, který dává přednost mokrým a bažinatým oblastem. Aktivní je hlavně ve dne, kdy loví převážně ryby, žáby nebo mloky. Tato užovka je unikátní především tím, že na rozdíl od jiných hadů neklade vejce, ale rodí živá mláďata.

Hadí orgie

Rozmnožování hraje v životě užovky významnou roli, má dokonce přednost před konzumováním potravy. Páření ale není jednoduchou záležitostí především pro samičku. Na jednu totiž připadne klidně i sto samců, kteří se na ni vrhnou, vytvoří klubko a všichni se chtějí pářit. Častokrát ji tak místo milování rozmačkají. Nijak zvlášť jim to nevadí, velmi záhy si najdou další samičku.

Včela medonosná

Výskyt: po celém světě
Vzhled: Její tělo se skládá ze tří hlavních částí – hlavy, hrudi a zadečku. Tyto části jsou od sebe oddělené zúžením, které jim umožňuje pohyblivost.

Včela medonosná patří mezi blanokřídlý hmyz a jde o jednoho z nejznámějších zástupců společenského hmyzu. Včelstvo je založeno na určité kastovní hierarchii, které je zpravidla složeno z jedné matky, mnoha dělnic a určitého množství trubců. Matkou je včelí samička, která má jako jediná z celého včelstva vyvinuté pohlavní orgány.

Trubec musí zemřít

Během jednoho páření se královna dokáže spojit až se 40 trubci, které potkává vysoko ve vzduchu na tzv. trubčích shromaždištích, kde už na ní trubci čekají. Jeden trubec dokáže dodat až 11 milionů spermií. Na konci aktu si samička odnáší až 60 milionů spermií, které si ukládá do zvláštní schránky – spermatotéky, v níž spermie vydrží až do konce jejího života. Trubec po dokončení aktu exploduje a jeho genitálie zůstávají v těle královny. Ve včelím společenství platí, že čím více je královna promiskuitnější, tím více k ní dělnice vzhlíží.

Makak červenolící

Výskyt: Japonsko
Vzhled: Má červenou hlavu a uši, dlouhé licousy a bradku. V tlupách, které mohou čítat 500–600 jedinců, existuje dělení na určité „pozice“. Jsou zde vůdci, sluhové i členové stáda.

Tento druh makaka je velice odolný a přizpůsobivý okolnímu prostředí. Jako jeden z mála je schopný čelit chladným zimám, sněhu i mrazivým teplotám. Při hledání potravy se dokonce dokáže prohrabat vrstvou sněhu až do hloubky 1,5 metru. Mají k tomu uzpůsobenou hustou rezavohnědou srst.

Páření se srnou?

O tom, že i makakové holdují sexu pro potěšení, dokazuje svědectví dvou italských výzkumníků, kteří pozorovali makaky celkem 238 hodin. Za tu dobu došlo na sex celkem 240x. Kuriózní situace se také stala na ostrově Jakušima, kdy vědci natočili makaka při pokusu o sexuální styk se samicí jelena sika. K průniku ale kvůli odlišnosti obou zvířat nedošlo. Podobný případ pohlavního styku mezi dvěma různými druhy zvířat byl zaznamenán mezi lachtanem a tučňákem patagonským.

Makak je jediný druh primáta kromě člověka, který žije v Japonsku. Samička je schopná dosáhnout orgasmu podobně jako člověk.

Medvěd hnědý

Výskyt: Evropa, Asie a Severní Amerika – nejvíce jich žije v Rusku a Kanadě
Vzhled: Medvědi patří mezi mohutné šelmy s dlouhou srstí a velkou hlavou. Váží až 900 kg.

Medvěd hnědý je jediný zástupce své čeledi, vzácně se dodnes vyskytuje na území České republiky. V současné době se počet volně žijících medvědů hnědých ve světě odhaduje na 200 000 jedinců. Po většinu roku žije samotářsky, ačkoli byly v některých oblastech již několikrát zpozorovány skupiny medvědů. Medvědi se páří od května do července, v párech zůstávají několik dnů, ale i týdnů.

Brutální sex medvědů

Medvědi jsou v sexuální oblasti velmi teritoriální a sexuálně náruživí. Je dokonce prokázáno, že pro zábavu provozují i orální sex a nevyhýbají se ani homosexuálním stykům. To potvrdili výzkumníci, když 116 hodin pozorovali dvojici samců medvěda v chorvatské rezervaci. Během této doby zaznamenali celkem 28x orálních aktů, které provozovali asi každé 4 hodiny.

Medvědí stopy se velmi podobají lidským. Mají i podobnou kostru a jsou velmi inteligentní.

Vakomyš tlustoocasá

Výskyt: Austrálie
Vzhled: Na délku měří 6–9 cm s ocasem dlouhým 4–7 cm, její hmotnost se pohybuje mezi 10 až 20 g. Svrchu je plavá nebo hnědá a spodní část jejího těla je bílá.

Vakomyš je nevelký masožravý vačnatec, který se vyskytuje se v sušších oblastech v celé jižní polovině Austrálie, v řídkých lesích a savanách. V období březosti samice kopuluje hned s několika samečky, což má za následek, že sourozenci v jednom vrhu mají více otců.

Smrtelný akt

Pářicí rituál vakomyší patří mezi ty nejdelší, může trvat až 12 hodin. Zajímavostí je, že samečci mají pouze omezené množství spermií a přesně určený čas k páření. Proto stráví dva až tři týdny sexuálním stykem s co nejvíce samicemi. Celý proces je pro ně ale natolik náročný, že se samečkovi vyplaví mnohdy velké množství stresových hormonů, které způsobí kolaps jeho imunitního systému a smrt.

Planeta Země
Časopis, který by vás mohl zajímat

Více z Planeta Země

7 největších záhad kolem alkoholu

Planeta Země16.9.2019

8 nejznámějších safari na světě

Planeta Země12.9.2019

Postrach z hlubin: 5 největších mýtů o žralocích

Planeta Země9.9.2019

Máte pocit, že vás kdosi mlátí kladivem do hlavy? Pak máte migrénu!

Planeta Země5.9.2019

Otto Skorzeny: Hitlerův James Bond

Planeta Země2.9.2019

Proč zavraždili Julia Caesara?

Planeta Země29.8.2019

Slavné špionky: Které ženy riskovaly život, aby pomohly své vlasti porazit nepřítele?

Planeta Země26.8.2019

Drama ve vesmíru: Jak Sověti zachránili orbitální stanici Saljut 7?

Planeta Země22.8.2019

Posedlí sexem: Zvířata, která milují erotické radovánky více než lidé!

Planeta Země19.8.2019

Výjimečný internetový magazín zabývající se nejzajímavějšími články z oblasti vědy a poznání, planety Země, historie, zajímavostí a lifestyle!

Copyright © RF-Hobby s.r.o | Zásady ochrany osobních údajů | Cookies