Šikovných nápadů není nikdy dost a mnohdy ani sami netušíme, jaké možnosti se před námi prostírají. Co takhle vyzkoušet mrazák?
Kdo říká, že musí fungovat pouze jako standardní zmrazovač potravin? Víme o dalších šesti dovednostech, které od něj můžete směle vyžadovat.
Popcorn pukne do posledního zrna
Máte rádi domácí popcorn, ale mrzí vás, že na dně sáčku vždy zbude poměrně významná hromádka nepuklých zrn, na kterých jste si mohli pochutnat? Jestliže dáte kukuřici určenou k pražení před tím na 30 minut do mrazáku, nic takového se už nestane.
Slepený papír se oddělí a neroztrhne
Slepily se vám obálky, známky, fotografie nebo polité dokumenty?
Jestliže byste se je snažily od sebe odtrhnout, je pravděpodobné, že se poškodí. Když je však vložíte na 20 minut do mrazáku a pak opatrně oddělíte kulatým jídelním nožem, nic podobného jim nehrozí.
Nejde-li to hned napoprvé, vložte je do mrazáku ještě jednou, dokud se to nepovede.
Vosk se ze svícnů lehce odloupne
Kovové svícny plné odkapaného vosku se znovu zalesknou, když je dáte na hodinku do mrazáku a pak z nich vosk odrolíte.
Dbejte však, aby byl svícen z jednoho druhu materiálu, protože se různé kovy působením mrazu i rozdílně smršťují, takže by mohlo dojít k poškození svícnu.
Svíčky déle hoří
Jestliže vložíte svíčky před zapálením na dvě hodiny do mrazáku, budou hořet podstatně déle.
Spálený hrnec jako nový
Povedlo se vám připálit drahé jídlo v hrnci? Než se pustíte do usilovného drhnutí drátěnkou, vložte ho na několik hodin do mrazáku. Jakmile připálené jídlo zmrzne, budete ho seškrabávat o mnoho snáz.
Zápach zmizí
Máte zatuchlou knihu nebo třeba plastovou nádobu páchnoucí rybinou? Vložte je přes noc do mrazáku a ráno už páchnout nebudou. Tuto metodu lze uplatnit na jakýkoli předmět, jenž je nepříjemně cítit.