
Tento článek je reklamním sdělením
Kustovnice čínská se dle posledních věděckých závěrů zdá být tou pravou super potravinou, kterou lidstvo hledá. Přinášíme Vám 5 největších předností, které tato úžasná plodina nabízí.
- Kustovnice čínská má jeden z nejvyšších obsahů antioxidantů z veškerého ovoce. Kupříkladu obsahují se předpokládá, že obsahuje více beta-karotenu (rovněž typ antioxidantu) než mrkev. Antioxidanty mohou mít mimo jiné tzv. anti-stárnoucí účinky potlačující rakovinné bujení. Chrání tak před stárnutím nejenom pokožku, ale také mozkové nebo jaterní buňky.
- Kustovnice čínská obsahuje 21 přirozených minerálních látek, 16 typů aminokyselin a velké množství vitaminů B1, B3 a C. Kustovnice čínská je dokonce největším přirozeným zdrojem vitamínu B1 na světě, jež je nesmírně důležitý pro metabolismus sacharidům, který je zase základním kamenem řádného fungování štítné žlázy.
- Kustovnice obsahuje vyšší obsah vlákniny na 100g než je obsaženo v ovesných vločkách nebo pohance. Rovněž obsahuje takzvanou rozpustnou vlákninu, která je velmi účinná při odstraňování cholesterolu z krve.
- Kustovnice je jednou z potravin s nejnižším obsahem cukru na světě. Nezatěžuje tak ledviny ani nenapomáhá při rozvoji cukrovky.
- Zlepšuje kvalitu spánku bez jakýchkoliv známých vedlejších účinků. Rovněž snižuje stres, zvyšuje produkci semene a jeho kvalitu. Stejně tak napomáhá zlepšování zraku, opět to souvisí s volnými radikály. V tomto ohledu je mnohem „výkonnější“ než mrkev. A stejně tak to platí v množství obsaženého beta karotenu.
Je na kustovnici vůbec něco špatného, říkáte si? Na první pohled na této potravině není absolutně nic, co by člověku mohlo uškodit. A na druhý pohled je tomu téměř totožně. V minulosti se vyskytly ojedinělé případy alergické reakce a rovněž byla kustovnice zneužívána společně s drogou s názvem warfarin.
Jinak se zdá být skutečnou super super potravinou bez ztráty květinky.
Tento článek je reklamním sdělením
Facebook
Twitter
RSS