Lifestyle

Naporcujte si svou „štědrovečerní večeři“

Naporcujte si svou „štědrovečerní večeři“

Některá ryba má kostí víc, jiná méně, v podstatě se – až na malé výjimky – vykosťují a porcují obdobně.

Jak správně ryby filetovat?

* Veďte řez nožem opřeným naplocho o páteř směrem k ocasu. Nůž musí pronikat od břicha k hřbetu. U ocasu skončete a nožem vyjeďte z masa ven. Rybu otočte a postup opakujte s druhou polovinou.

* Poté položte oba filety kůží dolů a začněte ji stahovat. Tentokrát veďte nůž těsně pod kůží ve směru od ocasu, až zcela oddělíte čisté maso. Je důležité držet nůž ve správném úhlu a stahovat kůži, nesmíte tlačit a maso trhat nebo nožem ořezávat.

* Nyní můžete filety snadno porcovat.

Jak mít kapra bez kostí?

  1. Z podkov odkrájejte páteř a připravte si porce kapra, které následně zbavíte kostí. Z připravených kousků nejprve seřízněte z každé porce žebra. Z vnitřní strany kapra si žebra nařízněte, pak porci otočte kůží navrch a nůž držte naplocho, tlačte na něj tak, že prohnutá žebra přimáčknete na prkénko, a teprve potom táhněte nůž stále ve vodorovné poloze těsně po žebrech. Tak nejlépe žebra z každé porce odstraníte.
  1. Potom už v porcích kapra zůstanou jen tenké kůstky a ty nelze z masa nijak vytáhnout. Jsou v hřbetní části a za břišním otvorem v celém kapřím trupu. Kosti ovšem přestanou vadit, když je hustými řezy vedenými těsně nad kůži prořežete, a tím zkrátíte na kousky krátké 2–3 mm.
  1. Prořezané porce kapra drží pohromadě kůže. Vždy je pečte v tuku nejprve masem dolů. Až když se svalovina speče, porce otočte a pečte stranu s kůží. Zkrácené kůstky pak už při jídle v puse nerozeznáte a snadno je bez rizika spolknete.
Lifestyle
Časopis, který by vás mohl zajímat

Více z Lifestyle

Vyznáte se v exotickém ovoci?

Lifestyle13.12.2018

RESTAURACE CO VÁS POVZNESE BLAHEM

Lifestyle11.12.2018

Kulinární tipy

Lifestyle6.12.2018

LEXUS PŘEKVAPIL. PŘEDSTAVUJE NOVÝ MODEL TENISEK.

Lifestyle4.12.2018

Krása přírodních materiálů vtělená do ratanového nábytku

Lifestyle29.11.2018

Koření pro vaše zdraví

Lifestyle27.11.2018

Letní zimní čas

Lifestyle22.11.2018

FUSION MENU V BISTRO PROVOCATEUR

Lifestyle20.11.2018

Proti rýmě v přesile

Lifestyle15.11.2018

Výjimečný internetový magazín zabývající se nejzajímavějšími články z oblasti vědy a poznání, planety Země, historie, zajímavostí a lifestyle!

Copyright © RF-Hobby s.r.o | Zásady ochrany osobních údajů | Cookies