Lifestyle

Naporcujte si svou „štědrovečerní večeři“

Naporcujte si svou „štědrovečerní večeři“

Některá ryba má kostí víc, jiná méně, v podstatě se – až na malé výjimky – vykosťují a porcují obdobně.

Jak správně ryby filetovat?

* Veďte řez nožem opřeným naplocho o páteř směrem k ocasu. Nůž musí pronikat od břicha k hřbetu. U ocasu skončete a nožem vyjeďte z masa ven. Rybu otočte a postup opakujte s druhou polovinou.

* Poté položte oba filety kůží dolů a začněte ji stahovat. Tentokrát veďte nůž těsně pod kůží ve směru od ocasu, až zcela oddělíte čisté maso. Je důležité držet nůž ve správném úhlu a stahovat kůži, nesmíte tlačit a maso trhat nebo nožem ořezávat.

* Nyní můžete filety snadno porcovat.

Jak mít kapra bez kostí?

  1. Z podkov odkrájejte páteř a připravte si porce kapra, které následně zbavíte kostí. Z připravených kousků nejprve seřízněte z každé porce žebra. Z vnitřní strany kapra si žebra nařízněte, pak porci otočte kůží navrch a nůž držte naplocho, tlačte na něj tak, že prohnutá žebra přimáčknete na prkénko, a teprve potom táhněte nůž stále ve vodorovné poloze těsně po žebrech. Tak nejlépe žebra z každé porce odstraníte.
  1. Potom už v porcích kapra zůstanou jen tenké kůstky a ty nelze z masa nijak vytáhnout. Jsou v hřbetní části a za břišním otvorem v celém kapřím trupu. Kosti ovšem přestanou vadit, když je hustými řezy vedenými těsně nad kůži prořežete, a tím zkrátíte na kousky krátké 2–3 mm.
  1. Prořezané porce kapra drží pohromadě kůže. Vždy je pečte v tuku nejprve masem dolů. Až když se svalovina speče, porce otočte a pečte stranu s kůží. Zkrácené kůstky pak už při jídle v puse nerozeznáte a snadno je bez rizika spolknete.
Lifestyle
Časopis, který by vás mohl zajímat

Více z Lifestyle

HOTEL FOUR SEASONS V OBLACÍCH

Lifestyle20.2.2018

35 let od vzniku mobilního telefonu

Lifestyle19.2.2018

Progresivní návrat četu z devadesátých let

Lifestyle14.2.2018

Ralph Lauren IKONA STYLU

Lifestyle13.2.2018

Jste závislí na kofeinu?

Lifestyle8.2.2018

Péče, jakou si dekolt zaslouží!

Lifestyle6.2.2018

Proč těsto zlobí?

Lifestyle1.2.2018

Před sluncem se chraňte i v zimě

Lifestyle30.1.2018

Každá cereálie má jiný talent

Lifestyle25.1.2018

Výjimečný internetový magazín zabývající se nejzajímavějšími články z oblasti vědy a poznání, planety Země, historie, zajímavostí a lifestyle!

Copyright © RF-Hobby s.r.o