Lifestyle

Ochutnejte nejdražší zmrzlinu světa

Ochutnejte nejdražší zmrzlinu světa

Japonská zmrzlina příchutě Byakuya značky Cellato se s cenou 6700 dolarů za kopeček stala oficiálně nejdražší zmrzlinou světa. Pochoutka je vyrobena z exotických ingrediencí a již byla oficiálně zařazena také do Guinessovy knihy rekordů.

Až do této chvíle byl za nejdražší zmrzlinu světa považován lanýžový dezert Black Diamonds dubajské cukrárny Scoopi Cafe v ceně zhruba 18 000 korun. Lahůdku s iránským šafránem a plátky zlata nyní v souboji porazila exkluzivní japonská značka Cellato, která se zaměřuje na výrobu té nejdelikátnější zmrzliny z čerstvých sezónních i exotických ingrediencí.

Balení příchutě Byakuya, tedy Bílá noc, o objemu 130 ml totiž prodává v přepočtu za 139 000 korun.

Japonská značka Cellato se zapsala do Guinessovy knihy rekordů s nejdražší zmrzlinou světa.

Lanýžový sen

Hvězdou exotický ingrediencí, které byly na tuto zmrzlinu využity, je bílý lanýž pěstovaný v italské Albě. Jde o naprosto výjimečnou pochoutku, která na trhu s lynýži stojí zhruba 150 000 korun dolarů za necelého půl kila. Mezi další vybrané složky receptu patří italský sýr Parmigiano Reggiano a japonská tradiční ingredience saké kasu.

Jde o sedlinu, která vzniká při výrobě japonského rýžového vína a ve své nejjemnější podobě má bílou barvu s pastovitou texturou a ovocnou chutí. Vyvážený dezert, který spojuje evropské a japonské chutě, zdobí také plátky jedlého zlata.

Hvězdnou ingrediencí, která byla na výrobu použita, je bílý lanýž pěstovaný v italské Albě.

Řemeslné mistrovství

Nejde ale jen o chuť zmrzliny, jejíž bohatou komplexitu dotváří pečlivě vybírané mléko, rýžový slad, černé lanýže či kešu oříšky. Japonská kultura je známá svým zaujetím pro zdokonalování nejmenších detailů, což se potvrzuje i v tomto případě.

Jen vyladění chuti trvalo cukrářům z Cellata rok a půl a jako expert byl k tomuto úkolu přizván Tadayoshi Yamada, šéfkuchař restaurace RiVi v Ósace, která je známá svou nápaditou fusion kuchyní.

Balení Byakuyi je navíc dodáváno s kovovou lžící, jíž ručně vyrobil mistr Kazarikanagu Takeuchi z Kjóta za použití stejných technik zdobení a materiálů, jaké se používají při stavbě chrámů a svatyní.

Zmrzlina je servírována s lanýžovým olejem a plátky zlata.

Servírování z mikrovlnky?

Značka Cellato také doporučuje ideální techniku servírování zmrzliny Byakuya. Ta spočívá v postupném přidávání bílého lanýžového oleje a míchání, dokud není dezert tak měkký, aby se do něj dala snadno ponořit lžíce.

Pro dosažení ideální teploty je dobré nechat zmrzlinu na chvíli při pokojové teplotě, Cellato ovšem zmiňuje i to, že je možné dát zmrzlý dezer na dest vteřin do mikrovlnné trouby, což v tomto případě zní skoro jako rouhání.

I když na balení nenajdete žádné datum spotřeby, Cellato doporučuje, aby se Byakuya spotřebovala do 10 dnů od nákupu, aby se zachovala chuť a textura.

K balení získáte i ručně vyrobenou a ozdobenou lžičku.

Více z Lifestyle

Pořiďte si luxusní vilu na pláži v Emirátech

Lifestyle26.9.2023

Tipy pro krásné rty

Lifestyle21.9.2023

Luxusní spa pro jachty řídí umělá inteligence

Lifestyle19.9.2023

Umíte si vybrat šunku?

Lifestyle14.9.2023

Jak vybrat pohodlnou a trendy podprsenku?

Lifestyle12.9.2023

Skutečný Nautilus bude superjachtou mezi ponorkami

Lifestyle12.9.2023

Pomoc, mám popraskané ruce

Lifestyle7.9.2023

Majestátní cruiser ve stylu bagger

Lifestyle5.9.2023

Kolagen účinkuje. Mějte však trpělivost a vybírejte kvalitu

Lifestyle1.9.2023
Lifestyle
Časopis, který by vás mohl zajímat

Nenechte si ujít další zajímavé články

Samotářský život jí vyhovuje. Najde odvahu se znovu zamilovat?
nasehvezdy.cz

Samotářský život jí...

Je krásná...
První obchodní styky dávných obyvatel Čech: Frčely hlavně korálky
epochaplus.cz

První obchodní styky dávných...

České země jako izolovaná kotlina skrytá za horami...
Je znovu po roce herečka zamilovaná až po uši?
nasehvezdy.cz

Je znovu po roce herečka...

Má za sebou složité...
Když ho chce, tak ať si má rozvod
skutecnepribehy.cz

Když ho chce, tak ať si má...

Když se blíží vánoční čas, je mi vždycky...
Premiér, který prosadil válku, skončil rukou atentátníka
epochaplus.cz

Premiér, který prosadil válku,...

Hrabě Karl von Stürgkh, politik z doby Rakouska-Uherska,...
Francouzské pekařství PAUL oslaví Mezinárodní den kávy netradiční specialitou
iluxus.cz

Francouzské pekařství PAUL...

Mezinárodní den kávy je oslavou lahodně...
Zažloutlé nehty a zplihlé vlasy? Zkuste tyhle kosmetické tipy
panidomu.cz

Zažloutlé nehty a zplihlé...

Fígl na zažloutlé nehty! Pokud si lakujete...
Individuální komfort s uměleckým přesahem
rezidenceonline.cz

Individuální komfort s...

Multifunkčnost, vstřícnost k potřebám setkávání v...
Domácí citronový cheesecake
tisicereceptu.cz

Domácí citronový cheesecake

Dezert můžete při servírování ozdobit plátky...
Co si dal trilobit ke své poslední večeři?
21stoleti.cz

Co si dal trilobit ke své...

Paleontologové z Přírodovědecké fakulty...
Indiány děsí Seskveč, zbytek USA Bigfoot: Obývá lesy Severní Ameriky lidoopí kryptid?
enigmaplus.cz

Indiány děsí Seskveč, zbytek...

Hranici mezi uvěřitelným a neuvěřitelným často...
Pardubický kraj: Tipy na výlety pro všechny!
epochanacestach.cz

Pardubický kraj: Tipy na...

Pokud by vás náhodou v tomto krásném kraji...