První Dolce & Gabbana Caffè na světě, které bylo nedávno otevřeno v Šanghaji, na první pohled zaujme záplavou barev, jež splývají v téměř hypnotickém kaleidoskopu.
Fascinující není jen design interiéru, ale také přístup k tradičnímu italskému kulinářskému umění.
Takzvané DG Caffè bylo otevřeno v druhém patře vlajkového butiku Dolce&Gabbana na šanghajském Citic Square.
Prakticky celá plocha dvou set metrů čtverečních přitom byla vyzdobena v charakteristickém sicilském stylu za využití tradičního motivu Carretto Siciliano.
Důvod pro tuto ódu na Sicílii je jednoduchý, jde totiž o zamilovaný ostrov Domenica Dolce a Stefana Gabbana. Stejné motivy najdete také na talířích a dokonce i na samotných pokrmech a dezertech, které jsou ozdobeny ikonickými symboly Dolce & Gabbana. Jako v případě tiramisu podávaného v ozdobných moka konvicích.
Ikonické pokrmy
Také zdejší gurmánské menu je samozřejmě inspirováno typickou italskou kuchyní a umožňuje místním zákazníkům vychutnat si tu formální i neformální stolování.
Kromě klasické nabídky odpoledních čajů tu najdete několik zajímavých předkrmů, hlavních jídel a dezertů v jihoitalském stylu, například kousky vyvedené ve tvaru sicilských citronů a růží Dolce & Gabbana.
Mezi klasiku v předkrmech patří rajčata s mozzarelou, vybrané uzeniny či pasta a pesto. Vše v prvotřídní kvalitě s vynikajícími surovinami, jež jsou sem dodávány díky přímé spolupráci s italskými producenty.
Móda pro gurmány
Kavárna slouží také jako maloobchodní prostor, kde si můžete pořídit ikonické produkty jako konvičky značky Bialetti, těstoviny od Di Martino, produkty vinařství Donnafugata a dezerty od Fiasconaro.
Vůbec první kavárna Dolce & Gabbana v Číně navazuje na projekty dalších luxusních značek, které se také rozhodly spojit špičkovou módu s vytříbenými kulinářskými zážitky.
Za příklad určitě stojí zmínit třeba podnik Louis Vuitton’s The Hall, Maison Margiela Café v Chengdu a Dior Café v Šanghaji.