Lifestyle

CHAMPAGNE & CAVIAR

CHAMPAGNE & CAVIAR

Začnete se už připravovat na perfektní konec roku. Jaké šampaňské vybrat? Jak ho správně servírovat? A jaké jídlo se k němu bude hodit nejlépe? Rozmazlete sebe, své rodiny i přátele těmi nejlepšími francouzskými bublinkami a párování s jídlem doveďte k dokonalosti…

Vynechejte oblíbené vinařské lokality a zůstaňte striktně u francouzské oblasti Champagne, jediného místa na mapě, které skutečně může dát šampaňskému své jméno. A když už smočíte rty v lahodném přepychu… Jděte na to správně!


BUDETE POTŘEBOVAT:

  • Šampaňské
  • Chladící nádobu
  • Bílý látkový ubrousek (příručník)
  • Podšálek na korek
  • Sklenici na šampaňské ve tvaru tulipánu, případně degustační sklenku


JAK NA TO?

Šampaňské uchovávejte na tmavém a chladném místě.

Ideální teplota šumivého moku při podávání pluje v rozmezí 8 a 12 stupňů Celsia. Čím starší nápoj je, tím vyšší může být jeho teplota. Dbejte na to, aby podchlazená lahev zbytečně neubírala na vůni a chuti!

Před servírováním ponořte šampaňské do chladící nádoby zaplněné vodou z 1/3 a doplněné ledem. Nechte chladit zhruba půl hodiny (minimálně však 15 minut)!

Při rozdělávání drátku držte palec na korku.

Uchopte lahev zespodu a točte jí, nikoliv korkem!

Sklenice nalévejte do dvou třetin. Ladies first!

Lahev v chladicí nádobě přikryjte do dalšího nalévání.

Začněte odpočítávat příchod Nového roku!

PÁROVÁNÍ

Kaviár Almas

Almas znamená diamant a přibližně stejnou cenu má nejvzácnější kaviár íránského původu, tedy z jeseterů beluga žijících v Kaspickém moři. Investujte!

Bílé lanýže

Supervzácné houby z Alby nesou i přívlastky piemontské a bílé podzimní. Lanýžům se zkrátka nedá odolat, proč se ale spokojit s jinými než s těmi nejlepšími?

Ryba Fugu

Ke konci roku trocha riskování patří, ale předpokládejme, že přípravy této prudce jedovaté ryby se ujme jen opravdu zkušený šéfkuchař. Troufáte si?

Hovězí Kobe

A jsme zase v Japonsku! Tentokráte u skotu krmeného obilím a pivem, díky němuž jeho maso získá mramorovaný vzhled. Pozor, hovězí z plemene wagyu si užijete pouze tam!

Čerstvé ústřice

Nezapomínat na osvědčenou klasiku… Dostaňte své chuťové pohárky do stavu nirvány při konzumaci bretaňských ústřic Belon, evropských favoritů! Kapka citrónu a šťastný nový rok!

Více z Lifestyle

TOP CLASS GOLF – Propadněte vášni českého greenu

Lifestyle22.9.2020

Bylinková zahrádka ve skle

Lifestyle17.9.2020

Rajské oázy s hříšným soukromím

Lifestyle15.9.2020

Prázdniny v Římě

Lifestyle10.9.2020

Jižní Tyrolsko – Přes hřebeny hor po jedné stopě

Lifestyle8.9.2020

Cestování – Exotické opojení smyslů

Lifestyle3.9.2020

Množíme květiny z babiččiny zahrádky

Lifestyle1.9.2020

Když vás něco štípne

Lifestyle27.8.2020

Manikúra jako ze žurnálu

Lifestyle25.8.2020
Lifestyle
Časopis, který by vás mohl zajímat