Lifestyle

CHAMPAGNE & CAVIAR

CHAMPAGNE & CAVIAR

Začnete se už připravovat na perfektní konec roku. Jaké šampaňské vybrat? Jak ho správně servírovat? A jaké jídlo se k němu bude hodit nejlépe? Rozmazlete sebe, své rodiny i přátele těmi nejlepšími francouzskými bublinkami a párování s jídlem doveďte k dokonalosti…

Vynechejte oblíbené vinařské lokality a zůstaňte striktně u francouzské oblasti Champagne, jediného místa na mapě, které skutečně může dát šampaňskému své jméno. A když už smočíte rty v lahodném přepychu… Jděte na to správně!


BUDETE POTŘEBOVAT:

  • Šampaňské
  • Chladící nádobu
  • Bílý látkový ubrousek (příručník)
  • Podšálek na korek
  • Sklenici na šampaňské ve tvaru tulipánu, případně degustační sklenku


JAK NA TO?

Šampaňské uchovávejte na tmavém a chladném místě.

Ideální teplota šumivého moku při podávání pluje v rozmezí 8 a 12 stupňů Celsia. Čím starší nápoj je, tím vyšší může být jeho teplota. Dbejte na to, aby podchlazená lahev zbytečně neubírala na vůni a chuti!

Před servírováním ponořte šampaňské do chladící nádoby zaplněné vodou z 1/3 a doplněné ledem. Nechte chladit zhruba půl hodiny (minimálně však 15 minut)!

Při rozdělávání drátku držte palec na korku.

Uchopte lahev zespodu a točte jí, nikoliv korkem!

Sklenice nalévejte do dvou třetin. Ladies first!

Lahev v chladicí nádobě přikryjte do dalšího nalévání.

Začněte odpočítávat příchod Nového roku!

PÁROVÁNÍ

Kaviár Almas

Almas znamená diamant a přibližně stejnou cenu má nejvzácnější kaviár íránského původu, tedy z jeseterů beluga žijících v Kaspickém moři. Investujte!

Bílé lanýže

Supervzácné houby z Alby nesou i přívlastky piemontské a bílé podzimní. Lanýžům se zkrátka nedá odolat, proč se ale spokojit s jinými než s těmi nejlepšími?

Ryba Fugu

Ke konci roku trocha riskování patří, ale předpokládejme, že přípravy této prudce jedovaté ryby se ujme jen opravdu zkušený šéfkuchař. Troufáte si?

Hovězí Kobe

A jsme zase v Japonsku! Tentokráte u skotu krmeného obilím a pivem, díky němuž jeho maso získá mramorovaný vzhled. Pozor, hovězí z plemene wagyu si užijete pouze tam!

Čerstvé ústřice

Nezapomínat na osvědčenou klasiku… Dostaňte své chuťové pohárky do stavu nirvány při konzumaci bretaňských ústřic Belon, evropských favoritů! Kapka citrónu a šťastný nový rok!

Lifestyle
Časopis, který by vás mohl zajímat

Více z Lifestyle

Vyrážíme na brusle

Lifestyle14.12.2017

Thajsko: exotický hit zimy

Lifestyle12.12.2017

Když ovoce rozkvete Carving je staré asijské umění zdobení čerstvého ovoce a zeleniny.

Lifestyle7.12.2017

Silvia Patrová: Luxus je možnost obklopovat se radostmi života

Lifestyle6.12.2017

Byliny jen s mírou!

Lifestyle30.11.2017

Luxusní kabelka jako skvělá investice? Rozhodně!

Lifestyle28.11.2017

Nebezpečí číhá v peřinách

Lifestyle23.11.2017

Podlehněte sýrovému pokušení

Lifestyle21.11.2017

Něco vás kouslo?

Lifestyle16.11.2017

Výjimečný internetový magazín zabývající se nejzajímavějšími články z oblasti vědy a poznání, planety Země, historie, zajímavostí a lifestyle!

Copyright © RF-Hobby s.r.o