Zákazníci k nim chodí pro vyhlášené vepřové klobásy a domácí játrové knedlíčky, připravované podle stejného postupu už stovky let! Tajnou recepturu si rodina Balsonových předává z generace na generaci. Jejich řeznictví je nestarší ve Velké Británii a nejspíš i na celém světě!
Chlubí se starou pecí
Podle Guinnessovy knihy rekordů je nejstarší restaurací na světě s nepřetržitým provozem madridský podnik Sobrino de Botín. První hosty přivítal v roce 1725, později tady rád sedával například spisovatel Ernest Hemingway (1899–1961) a v kuchyni prý krátce pracoval malíř Francisco Goya (1746–1828).
Vyhlášenou místní specialitou je i dnes pečené selátko (cochinillo asado), které se připravuje v téměř 300 let staré peci na dřevo.
Ženám vstup povolen
Vždycky sem chodívala italská smetánka. Benátskou kavárnu Florian, jež se původně jmenovala Alla Venezia Trionfante (Triumfující Benátky) a je otevřená od roku 1720, si zamilují politikové, boháči i umělci. Stejně tak ale láká i milovníky žen v čele s proslulým Giacomem Casanovou (1725–1798).
Florian je tehdy jediným podnikem svého druhu ve městě, který mohou samostatně navštěvovat i příslušnice něžného pohlaví.
Vzpomínky na dětství
Obchod v Pateley Bridge (na severu Anglie), pojmenovaný prostě Nejstarší cukrárna, nabízí vskutku unikátní zboží. Sladkosti nejrůznějšího druhu se zde prodávají již od roku 1827 a k vyhlášeným dobrotám patří tvrdé bonbony pear drops. Prodejna je výjimečná i v tom, že se v ní téměř nic nemění. Pamlsky jsou vystaveny ve skleněných dózách na dřevěných regálech.
Proto se sem lidé rádi vracejí i po mnoha letech a vzpomínají na doby, kdy si tady kupovali bonbony jako děti.
Facebook
Twitter
RSS