Prestižní hodinářská značka Breitling je dalším z lifestylových výrobců, který své portfolio rozšiřuje o gastronomii.
Po podniku v Londýně a korejském Soulu nyní otevřela svou první restauraci v sousedství vlajkového butiku ve švýcarské Ženevě.
Breitling se zapsal na kulinářskou mapu již s Breitling Kitchen v Soulu a Breitling Café v Londýně, nicméně nyní otevřel první podnik v srdci domovského Švýcarska.
Nejnovější restauraci této značky najdete v těsném sousedství vlajkového butiku Breitling na ženevské nábřežní promenádě Quai de Bergues.
Prostor má otevřenou dispozici s barem v přízemí a intimním salonkem s posezením v horním patře.
Design interiéru se přitom drží typického industriálního stylu loftů s odhalenými cihlovými zdmi a ateliérovými okny od podlahy až ke stropu, které svou podobou odkazují na interiér hodinářské dílny Breitlingu.
![Nejnovější restauraci Breitling najdete v těsném sousedství vlajkového butiku značky v Ženevě.](http://epochalnisvet.cz/wp-content/uploads/2023/11/foto1-3-768x512.jpg)
Na novou úroveň
Do čela kuchyně si hodinářská značka pozvala slavného francouzsko-kolumbijského šéfkuchaře Juana Arbelaeze.
Již v čele několika restaurací ve Francii i jinde si tento kulinářský umělec představil menu inspirované moderním pouličním jídlem založeným na čerstvých a místních surovinách, protože lokálnost ingrediencí je jedním z hlavních trendů moderní gastronomie.
Aby zdůraznil svůj latinskoamerický původ, šéfkuchař Arbelaez nabízí ve svém signature menu třeba výběr autentických mexických tacos či ceviche Tartare de Daurade v peruánském stylu.
![Do čela kuchyně si hodinářská značka pozvala slavného francouzsko-kolumbijského šéfkuchaře Juana Arbelaeze.](http://epochalnisvet.cz/wp-content/uploads/2023/11/foto4-2-e1701077524536-768x889.jpg)
Překvapivé přístupy
Zaměření na regionální a odpovědné zdroje také znamená, že klasická jídla dostávají nové neočekávané příchutě.
Příkladem může být třeba zdejší Guacalogico, což je varianta guacamole, která nahrazuje tradiční avokádo místní brokolicí, a Superocean salad pojmenovaný podle oblíbeného modelu hodinek značky, jenž obsahuje organicky pěstované microgreens a udržitelně lovené ryby.
V podniku otevřeném po celý den si mohou hosté vychutnat snídani, oběd i večeři, nebo si jen dát kávu a něco k zakousnutí.
![V menu najdete tacos či ceviche Tartare de Daurade v peruánském stylu.](http://epochalnisvet.cz/wp-content/uploads/2023/11/foto3-2-768x512.jpg)
Relax na baru
Kromě výtečné restaurace s místní a udržitelnou kuchyní je nový podnik Breitlingu také ideálním místem k popíjení čerstvého džusu nebo aperitivu s přáteli. Nápojový lístek je eklektický a originální stejně, jako zdejší šéfkuchař.
Signature koktejly vytvořené speciálně pro Kitchen Geneva jsou inspirovány kategoriemi Breitling’s Land, Sea a Air s jedinečnými názvy jako Breeze, což je koktejl s vodkou, ibiškem a ananasovou esencí, nebo The Tree na bázi calvadosu infuzovaný lípou a tonka fazolí.
Možnosti pro relaxaci navíc ještě rozšiřuje letní terasa, která využije skvělou polohu restaurace na slunném břehu Ženevského jezera.
![Design interiéru se drží typického industriálního stylu loftů.](http://epochalnisvet.cz/wp-content/uploads/2023/11/foto2-2-768x512.jpg)