Manuka (lat. Leptospermum scoparium) je druh keřů nebo malých stromů typických pro východní pobřeží obou ostrovů Nového Zélandu a jihovýchodní Austrálie. Jméno Manuka pochází z jazyka Maori (manuka).
Zdraví prospěšné látky, které manukový med obsahuje, jsou záhadné až tajemné. Anebo ne?
Na co všechno vám zaručeně MED Z MANUKY pomůže:
Při problémech s trávicím ústrojím. Napomáhá ke správnému metabolismu celého organismu, čistí nánosy ve střevech a udržuje je v každodenní kvalitě.
Jako prevence před tvorbou žaludečních vředů a proti zánětům žaludku.
Je silný antioxidant, který pomáhá organismu odrážet volné radikály a zbavovat se jich.
Pomáhá vyloučit nahromaděné jedy v těle.
Při potřebě dodat energii je plný cenných vitamínů a také minerálních látek.
Při oslabeném imunitním systému působí jako prevence před viry a nachlazením.
Díky obsaženému niacinu pomáhá v těle vstřebávat důležité prvky přijaté ze stravy.
Povzbuzuje růst a důležitou obnovu buněk.
Manukový med je jako čistě přírodní lék téměř nenahraditelný.
Chcete být zdraví?
Klikněte ZDE.
S kódem ENIGMA20 získáte slevu 20% na produkty.
Chcete slevu?
Klikněte ZDE.
FÁZE VÝROBY MEDU MANUKA
Manuka med na Novém Zélandu vyrábí včely sbírající nektar z křovin Manuka. Jedná se o vzácný a jedinečný med, který se vyrábí jen několik týdnů během roku, když Manuka keře kvetou. Med dále putuje do zpracovatelského závodu k testu kvality.
Med je skladován při takové teplotě, jaká je v úlu a poté je filtrován, aby byla zajištěna čistota. Nakonec je med zabalen do nádob a označen podle obsahu methylglyoxalu před konečným testem kvality.
MANUKOVÝ MED VE VĚDECKÝCH STUDIÍCH
Manuka med je předmětem rozsáhlých vědeckých výzkumů o jeho pozoruhodných vlastnostech, které jej odlišují od ostatních medů a činí ho tak po celém světě vysoce ceněným. Výroba medu Manuka vyžaduje zvláštní péči a rozsáhlé zkušenosti.
Bylo prokázáno, že methylglyoxal (MGO) je přirozeně se vyskytující sloučenina, díky které je med Manuka tak výjimečný. MGO vzniká v medu z Manuka nektaru. Během zrání medu se může obsah MGO zvýšit. Obecně med a sloučeniny medu jsou zdraví velmi prospěšné.
Med zmírňuje akutní záněty, neboť posiluje přírodní cestou imunitní reakce. Řada studií prokázala úspěšnou podporu při léčbě různých infekcí, zejména bakteriálních. Vhodné využití medu je také při léčení hypertenze a cukrovky.
COVID A MANUKOVÝ MED
Jedna část zdravotnických analýz se zabývá úspěšnou pomocí Manuka medu v obraně a léčbě covidového onemocnění.
Na Katarské univerzitě proběhl jeden z výzkumu a výsledná analýza říká, že včelí med, propolis, mateří kašička a další jsou významně podpůrné v léčbě onemocnění COVID. Spouštějí nebo zvyšují antivirovou aktivitu.
Klinické studie prokázaly snížení rozvoje různých nemocí. Závěr této studie zhodnocuje význam Manuka medu v boji proti SARS-CoV-2. Med ovlivňuje antivirovou aktivitu.
Methylglyoxal, bioaktivní složka manukového medu, má srovnatelnou účinnost jako původní methylglyoxal. Důležitý je med Manuka zejména v rané fázi COVID onemocnění. Důležité je tedy zařazení Manuka medu mezi pravidelně konzumované potraviny. Jako vhodná prevence onemocnění i jako podpůrná ochrana v jeho první fázi.
Chcete vědět více o medových produktech z manuky?
Klikněte ZDE.
VHODNĚ ZVOLENÝ MED POMŮŽE
Při zdravotních trápeních je vhodné zvolit med s určitým certifikovaným obsahem methylglyoxalu (MGO).
MGO 100+ zlepšuje imunitu a přispívá k celkovému zlepšení organismu. Zvláště je vhodný jako prevence proti nachlazení. Už po dvou týdnech užívání medu se výrazně zlepšuje složení krve.
MGO 250+ se doporučuje při potížích s refluxem jícnu, pálení žáhy a při trávicích problémech.
MGO 400+ pomáhá s ranami, které se obtížně hojí, je vhodný u proleženin a po operacích.