Zajímavosti

Šílené nápoje pro odvážné!

Šílené nápoje pro odvážné!

Vypravili jsme se do světa a přináší vám z něj vína, která sice mají mít léčivé účinky, ale jejich pití je opravdu jen pro odvážné. Posuďte sami…

Víno z myších mláďat

Je tradičním nápojem v Číně a Koreji, kde místní věří, že jim pomůže od kdejakého neduhu včetně astmatu nebo onemocnění jater. I kvůli tomu je velmi oblíbený. A jak se takový všelék vyrábí? Maximálně tři dny stará myší mláďata, ještě slepá, se nechají utopit v rýžovém víně. Na jednu dávku se použije i několik desítek mláďat, která se ve víně nechají fermentovat celý rok.

Podle konzumentů víno chutná jako benzin.

Aby se zvýšil účinek vína, výrobci doporučují k pití holé mrtvolky zakusovat.

Hadí víno

Jde především o vietnamskou specialitu, ale nápoj z hada už znali v Číně v roce 770 př. n. l. za vládnutí západní dynastie Čou. Ve Vietnamu ho vyrábějí dvěma způsoby. V prvním případě se ponoří celá hadí těla do rýžového vína, kde se pak nechá louhovat několik měsíců na slunci. Pro přípravu nápoje jsou vybíráni především jedovatí hadi, oblíbená je například kobra.

Hadí jed je ovšem denaturován (znehodnocen) etanolem, a proto není třeba mít obavy z otravy. Jed se v alkoholu rozpustí a deaktivuje. Hadí víno je po skončení fermentace stáčeno do lahví, kam se přidává pro vizuální efekt malý zakroucený had.V druhém případě se had podélně rozřízne a jeho krev pak stéká do nádoby s vínem. Podobně se to provádí i se žlučí.

Víno s těmito tělními tekutinami se musí pít ihned. I v tomto případě je nápoji připisována řada léčebných účinků, především v oblasti mužské potence. Víno se všude popíjí z tradičních malých šálků, obsah alkoholu závisí na výrobci. V některých případech může dosahovat až 60 procent.

Odvážlivci během pití přikusují i kousky hadího masa nebo popíjejí hadí žluč a při tom si vychutnávají oční bělmo.

Racčí víno

Tento nápoj pochází od Inuitů, kteří ho pravděpodobně vymyslí pro přečkání dlouhých mrazivých arktických nocí. Jeho popíjení vás totiž spolehlivě a rychle odrovná. „Ráno se budete cítit, jako by vás někdo opakovaně majznul do hlavy obřím… no, rackem,“ vysvětluje jeden z odvážných konzumentů. A jaký je recept na výrobu tohoto „vína“?

Je třeba nacpat celého mrtvého racka do láhve s vodou a pak nechat na slunci zkvasit.

Více z Zajímavosti

Had na holi: Proč je symbolem zdravotnictví?

Zajímavosti5.12.2022

Podivuhodné dřeváky: Dá se na nich i bruslit!

Zajímavosti1.12.2022

První zmrazený člověk: Na lék proti rakovině čeká už 55 let!

Zajímavosti24.11.2022

Ťukni tlapou: Dokážou zvířata ovládat počítače?

Zajímavosti21.11.2022

Velký londýnský smog: Konečně známe jeho příčinu!

Zajímavosti14.11.2022

Nenápadný, ale ostrý mixér slaví 100 let!

Zajímavosti10.11.2022

Les Svastika: Hákový kříž uprostřed lesů

Zajímavosti7.11.2022

Čemu jste celý život věřili, ale není to (tak úplně) pravda

Zajímavosti4.11.2022

V objetí chutí: 4 slavná národní jídla

Zajímavosti3.11.2022
Zajímavosti
Časopis, který by vás mohl zajímat

Nenechte si ujít další zajímavé články