Kustovnice čínská se dle posledních věděckých závěrů zdá být tou pravou super potravinou, kterou lidstvo hledá. Přinášíme Vám 5 největších předností, které tato úžasná plodina nabízí.
Kustovnice čínská má jeden z nejvyšších obsahů antioxidantů z veškerého ovoce. Kupříkladu obsahují se předpokládá, že obsahuje více beta-karotenu (rovněž typ antioxidantu) než mrkev.
Antioxidanty mohou mít mimo jiné tzv. anti-stárnoucí účinky potlačující rakovinné bujení. Chrání tak před stárnutím nejenom pokožku, ale také mozkové nebo jaterní buňky.
Kustovnice čínská obsahuje 21 přirozených minerálních látek, 16 typů aminokyselin a velké množství vitaminů B1, B3 a C. Kustovnice čínská je dokonce největším přirozeným zdrojem vitamínu B1 na světě, jež je nesmírně důležitý pro metabolismus sacharidům, který je zase základním kamenem řádného fungování štítné žlázy.
Kustovnice obsahuje vyšší obsah vlákniny na 100g než je obsaženo v ovesných vločkách nebo pohance. Rovněž obsahuje takzvanou rozpustnou vlákninu, která je velmi účinná při odstraňování cholesterolu z krve.
Kustovnice je jednou z potravin s nejnižším obsahem cukru na světě. Nezatěžuje tak ledviny ani nenapomáhá při rozvoji cukrovky.
Zlepšuje kvalitu spánku bez jakýchkoliv známých vedlejších účinků. Rovněž snižuje stres, zvyšuje produkci semene a jeho kvalitu.
Stejně tak napomáhá zlepšování zraku, opět to souvisí s volnými radikály. V tomto ohledu je mnohem „výkonnější“ než mrkev. A stejně tak to platí v množství obsaženého beta karotenu.
Je na kustovnici vůbec něco špatného, říkáte si? Na první pohled na této potravině není absolutně nic, co by člověku mohlo uškodit. A na druhý pohled je tomu téměř totožně.
V minulosti se vyskytly ojedinělé případy alergické reakce a rovněž byla kustovnice zneužívána společně s drogou s názvem warfarin. Jinak se zdá být skutečnou super super potravinou bez ztráty květinky.