Lifestyle

Vymáčkněte to nejlepší z citronu!

Vymáčkněte to nejlepší z citronu!

Nebudeme vám radit takové banality, jako je vzít citron na vybělení pih nebo prstů zažloutlých od cigaret. Víme, že jste ženy dost zkušené na to, abyste mohly samy radit. Proto se vás pokusíme překvapit tipy, které jste určitě ještě nikde nečetly.

Ryby se na pánvi nerozpadají, když na dno nalijeme trochu citronové šťávy. Ryba musí být ale přirozeně v celku, na lisované bločky z tresek to nezabírá. Pomocí citronu navíc odstraníme i pach rybiny z rukou.

V lednici se rozkrájený citron postará, aby zmizely nepříjemné pachy. Sám pak zanechá libější pachovou stop než ocet, který se pro tento účel také někdy doporučuje.

Na zapálení grilu jsou úžasným pomocníkem pruhy sušené citronové kůry. Nejen že báječně chytají, ale navíc šíří i příjemnou vůni.

Pro malé množství šťávy nemusíme rozřezávat celý citron. Stačí pomocí špičaté špejle nebo nožem udělat do kůry citronu menší otvor. Snadno tak vylisujeme i to nejmenší množství šťávy, které budeme potřebovat. Plod pak zabalíme do fólie nebo alobalu a uskladníme v chladničce, kde vydrží i několik dní, aniž vyschne nebo plesniví.

Lámavé nehty postupně vylepšíme, když špičky prstů 2x až 3x týdně na chvíli zaboříme do „masíčka“ rozkrojeného citronu. Chce to ale trpělivost a pravidelné opakování. Pokud máme suchou a hrubou kůži na rukou, pak na ni masáže rozšíříme. Třeme ruce kolečky citronu, necháme působit, pak opláchneme a namažeme krémem. Ruce budou krásně jemné.

Unaveným nohám udělá dobře masáž čerstvě vylisovanou šťávou. Důkladně ji vetřeme do kůže, nebojte se, nebude podrážděná, ale naopak krásně vláčná.

Do myčky dáme vymačkané zbytky citronu, dřív než je definitivně vyhodíme. Postarají se, aby se sklo opravdu blýskalo, a ještě zamezí zápachu, pokud bude nádobí v myčce déle ležet.

Moly, mouchy a komáry zahání citron prošpikovaný hřebíčky.

Pomáhá hubnout: Ve sklenici mícháme 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíci sirupu a špetku kayenského pepře. Dolijeme minerálkou nebo vodou a pijeme denně nalačno před obědem.

A ještě jeden tip navíc:

Před lisováním namočíme citron na půl hodiny do vlažné vody. Bude z něj více šťávy.

Lifestyle
Časopis, který by vás mohl zajímat

Více z Lifestyle

Vyrážíme na brusle

Lifestyle14.12.2017

Thajsko: exotický hit zimy

Lifestyle12.12.2017

Když ovoce rozkvete Carving je staré asijské umění zdobení čerstvého ovoce a zeleniny.

Lifestyle7.12.2017

Silvia Patrová: Luxus je možnost obklopovat se radostmi života

Lifestyle6.12.2017

Byliny jen s mírou!

Lifestyle30.11.2017

Luxusní kabelka jako skvělá investice? Rozhodně!

Lifestyle28.11.2017

Nebezpečí číhá v peřinách

Lifestyle23.11.2017

Podlehněte sýrovému pokušení

Lifestyle21.11.2017

Něco vás kouslo?

Lifestyle16.11.2017

Výjimečný internetový magazín zabývající se nejzajímavějšími články z oblasti vědy a poznání, planety Země, historie, zajímavostí a lifestyle!

Copyright © RF-Hobby s.r.o